Έκδοση του συλλεκτικού εικαστικού ημερολογίου 2017 του Κώστα Ευαγγελάτου

by Times Newsroom

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το εικαστικό συλλεκτικό Ημερολόγιο 2017 του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο “Νεφελογραφίες-Nebulaforms”.

Το Ημερολόγιο είναι σχήματος 20×20εκ, με 14 έγχρωμες σελίδες, τις οποίες κοσμούν ζωγραφικές συνθέσεις του Κώστα Ευαγγελάτου, από τη μεγάλη ενότητα έργων του “Νεφελογραφίες” με φόντα τους στις σελίδες από βραχώδη και αμμώδη τοπία.  

  Οι “Νεφελογραφίες” του Κώστα Ευαγγελάτου είναι χρωματικές  δημιουργίες με θέμα τον ουρανό, σε διαφορετικές στιγμές της ημέρας. Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι καθοριστικές στη διάρθρωση των εικόνων που δημιουργούν. Το παιχνίδισμα των χρωμάτων και των μορφών διαμορφώνει ρομαντική ατμόσφαιρα αφαιρετικού χαρακτήρα,  που επιτρέπει το φανταστικό νεφελογραφικό ταξίδι. Ο καλλιτέχνης μεταδίδει έντεχνα και υποβλητικά  το αττικό και το ιόνιο φως για να χαρίσει αισθητική απόλαυση και ψυχική ανάταση. 

Όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκδοση εκτέθηκαν πρόσφατα στην μεγάλη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.

 

Έκδοση: Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa “Ροδόπη”, Art Studio EST και Αρχείο “fototanism”.

Φωτογράφηση έργων: Ramadan Margjoka.

www.gisi.gr/evangelatos

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή