«Αγγελοφάνεια» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

by
Share this

Συνεχίζοντας τις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, το Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εγκαινιάζει στις 11/12 την έκθεση «Αγγελοφάνεια» του Αλέκου Κυραρίνη. Με το βλέμμα στραμμένο στον Άγγελο, ο τηνιακός εικαστικός αξιοποιεί και μετασχηματίζει πρότυπα φτερωτών μορφών από την αρχαία ως την πρωτοχριστιανική τέχνη, για να αποδώσει ανθρωπομορφικά την άυλη, μη ορατή υπόσταση των αγγέλων.

Η έκθεση περιλαβάνει είκοσι έργα του Κυραρίνη με φτερωτές μορφές της αρχαιότητας, από τους μινωικούς φτερωτούς δαίμονες στην Ηώ, τη Νίκη, τον Έρωτα και τους Ερωτιδείς, τον Ύπνο και τον Θάνατο, τον Ζέφυρο, τον Βορέα και τους άλλους ανέμους.

Ο Κυραρίνης αποδίδει επίσης στο έργο του μικρούς δαίμονες, για τους οποίους αντλεί μορφικά στοιχεία από το ζωικό βασίλειο, όπως ακριβώς τους συναντούμε σε μοτίβα των ελληνιστικών χρόνων.

Ο ταλαντούχος εικαστικός Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής του, την Τήνο, και εργάστηκε με τον μαρμαρογλύπτη πατέρα του από την ηλικία των έντεκα ετών έως και την εισαγωγή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Έχει εικονογραφήσει βιβλία και έχει εκδώσει ένα μικρό δοκιμιακό βιβλίο για τη ζωγραφική με τίτλο: Οι ερωτήσεις της Νεφέλης (Μικρός Αστρολάβος/Ευθύνη).

Έχει πραγματοποιήσει έντεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την έκθεση στο Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο επιμελείται ο Γιώργος Μυλωνάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this
The following two tabs change content below.
Avatar

Avatar

Τελευταία άρθρα από (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή