Αυτή είναι απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

by

Της Άννας Κανδύλη

Μια μόλις ημέρα μετά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Συμβούλιο Εφετών, οι δικαστές βάζουν τέλος στο ποινικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης των 5,3 εκατ. ευρώ που φέρεται να έστειλε ο γνωστός τραγουδιστής στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Με το υπ΄αριθμόν 2325 βούλευμα, που εκδόθηκε σήμερα, απαλλάσσεται από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως Εφετών που ζητούσε την απαλλαγή του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά και την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε πριν από έναν περίπου χρόνο το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου είχε παραπεμφθεί για το βασικό αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται πως παρότι οι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι την εν λόγω περίοδο (2010-2011) ο καλλιτέχνης δεν απέκρυπτε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον παρέπεμψε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσής του για τυπικούς λόγους.
Στη συνέχεια το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, πρόταση που υιοθέτησε σήμερα το συμβούλιο εφετών βάζοντας τέλος στην 5ετή δικαστική περιπέτεια του τραγουδιστή.

The following two tabs change content below.
Avatar

Avatar

Τελευταία άρθρα από (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή