Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα για τη ΝΔ της τάξεως του 6,6% σε πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (32.7% η ΝΔ και 25.7% ο ΣΥΡΙΖΑ), αποτυπώνεται στην νέα μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, 13 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

by Times Newsroom

Στην πρώτη τηλεοπτική έρευνα μετά την απόφαση για το μπλόκο του Αρείου Πάγου στο κόμμα Κασιδιάρη που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κωστής Παναγόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, αποτυπώνεται άνοδος για το κυβερνών κόμμα κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επίσης άνοδο κατά 0,1% για το ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά:

Σε πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32.3%, ενώ στο 25.7% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά της τάξεως του 6.6%, με το κυβερνών κόμμα να παρουσιάζει μία σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9%, το ΚΚΕ στο 6.3, η Ελληνική Λύσηξ στο 3.7% και το ΜεΡΑ25 στο 3.2%. Στο ερώτημα «αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη ή τον Αλ. Τσίπρα», το 37% λέει στον Κ. Μητσοτάκη και το 29% στον Αλ. Τσίπρα, στα ίδια ποσοστά ακριβώς που είχαν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο ποιον εμπιστεύονται ως πρωθυπουργό, 36% λέει τον Κ. Μητσοτάκη και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα, κοντά στα ποσοστά του προηγούμενου ερωτήματος. Στο 5% είναι οι Ν. Ανδρουλάκης και Δ. Κουτσούμπας. Στο ερώτημα «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείται ότι είναι καλύτερο από τα άλλα ή λιγότερο κακό», το 51% λέει το καλύτερο και το 43% το λιγότερο κακό.

Στη ΝΔ το καλύτερο λέει το 69%, ενώ μόλις στο 53% λέει το καλύτερο και 42% το λιγότερο καλό. Στο ΠΑΣΟΚ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 47%. Συντριπτικά υπέρ του “λιγότερο καλού” είναι οι ψηφοφόροι στην Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25. Για την απόφαση να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, το 76% είναι υπέρ της απόφασης του Αρείου Πάγου και το 17% κατά, ενώ 7% δεν πήρε θέση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή