Διακόσμηση: Τα 5 λάθη που κάνεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

by Times Newsroom 1

Ημέρες γιορτών. Λαμπερές, ζεστές, με αγαπημένα πρόσωπα. Mε καλέσματα, με οικογενειακά τραπέζια, με εξόδους, με δώρα. Και όλα αυτά περιτριγυρισμένα από στολίδια, λαμπιόνια, γιρλάντες, κορδέλες.

Και λίγη υπερβολή παραπάνω. Μια πολύ λεπτή γραμμή χωρίζει την εντυπωσιακή γιορτινή διακόσμηση από την κιτς διακόσμηση. Η δεύτερη, όχι μόνο ευχάριστη δεν είναι για τα μάτια αλλά μπορεί να «σκοτώσει» την αισθητική του σπιτιού σας.

Μπορεί αυτές τις ημέρες να έχουμε την τάση να στολίζουμε τον χώρο όπου περνάμε πολλές ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, ωστόσο ο τρόπος χρειάζεται προσοχή, ισορροπία και καλαισθησία, όσο είναι εφικτό. Και φυσικά θα στολίσετε δέντρο και εννοείται ότι θα στολίσετε και τις αγαπημένες σας γωνιές στο σπίτι.

Το θέμα είναι πώς θα τις στολίσετε και πώς θα διατηρήσετε το μέτρο για να δείχνει το σπίτι γιορτινό, λαμπερό και καλόγουστο. Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και αισθητικής. Ακόμα κι αν το σπίτι σας δείχνει υπερβολικό αυτές τις ημέρες, προλαβαίνετε ακόμα να κάνετε διορθώσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε καμία διόρθωση, enjoy it! Ακολουθούν πέντε συνήθη λάθη που γίνονται στη γιορτινή διακόσμηση!

1) Ο χώρος από γιορτινός μπορεί εύκολα να γίνει «φορτωμένος»: Είναι όμορφο το σπίτι να δείχνει εντυπωσιακό με λαμπερά στολίδια, ωστόσο πολύ εύκολα μπορεί να γίνει φορτωμένο και κιτς.

2) Στολίζετε το σπίτι μόνο με κόκκινο και πράσινο: Μπορείτε να ξεφύγετε από αυτόν τον συνδυασμό. Δεν είναι ο μοναδικός. Μπορείτε να προσθέσετε χρυσές και ασημένιες λεπτομέρειες και να δείτε διαφορά.

3) Τοποθετείτε το δέντρο σε λάθος σημείο που εμποδίζει, μικραίνει τον χώρο: Το δέντρο παραδοσιακά το στολίζουμε στο σαλόνι ωστόσο αν δείτε ότι τις φετινές γιορτές ο χώρος σας αλλάζει προς το χειρότερο με την παρουσία του μπορείτε να βρείτε εναλλακτικούς χώρους για τον στολισμό του.

4) Δεν αφήνετε καμία επιφάνεια χωρίς να την στολίσετε: Μέτρον άριστον. Το σπίτι που είναι φορτωμένο με κάθε είδους στολίδι και κάθε είδους γιρλάντα, σε όλες τις γωνιές του, χάνει την αισθητική του.

5) Προσοχή στον εξωτερικό χώρο: Αν θέλετε να στολίσετε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού και φυσικά μπορείτε να το κάνετε. Όμως εύκολα το σπίτι μπορεί να θυμίσει πανηγύρι.

Πηγή: www.bovary.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή