Ζίγκφριντ Γερούζαλεμ, τενόρος: Έχει ταυτιστεί με τους ηρωικούς ρόλους των έργων του Βάγκνερ

by Times Newsroom
Ο Ζίγκφριντ Γερούζαλεμ, (γερμ. Siegfried Jerusalem, Ομπερχάουζεν, 17 Απριλίου 1940) είναι Γερμανός τενόρος τραγουδιστής της μελοδραματικής όπερας. Έχει ταυτιστεί με τους ηρωικούς ρόλους των έργων του Βάγκνερ, και έχει υποδυθεί τον Ζίγκφριντ, τον Ζίγκμουντ, τον Λόενγκριν, τον Πάρσιφαλ και τον Τρίσταν. Από τη δεκαετία του 1990, έχει αφοσιωθεί στα μελοποιημένα έργα, ιδιαίτερα των Στράους, Μάλερ και Σούμαν. Σπούδασε πιάνο, βιολί και φαγκότο στην Έσση. Άρχισε την καριέρα του το 1975 όταν πήρε μέρος σε μια τηλεοπτική παραγωγής της όπερας Der Zigeunerbaron.
 
Εμφανίστηκε αρχικά στο φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ το 1976 στον ρόλο του Φρο, και εμφανίστηκε αργότερα ως Ζίγκφριντ στην ομώνυμη όπερα το 1988 και ως Ζίγκφριντ το 1989 στο Λυκόφως των Θεών. Το 1990 εμφανίστηκε στην Μετροπόλιταν Όπερα με τον Τζέιμς Λεβίν (James Levine), υποδυόμενος τον Ζίγκφριντ και στις δυο όπερες, καθώς επίσης και στον δύσκολο ρόλο του Λόγκε. Το 1993 υποδύθηκε τον Τρίσταν στο φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, και σε άλλες σημαντικές όπερες της Ευρώπης.
Έχει βραβευτεί δυο φορές με το Γκράμι στην κατηγορία Καλύτερο Album για Όπερα το 1983 με Το Δαχτυλίδι του Νιμπελούνγκεν στο Μπαίρόιτ και το 1991 με τον Χρυσό του Ρήνου στην Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.
Σήμερα διδάσκει μουσική στο κολέγιο της μουσικής στη Νιρεμβέργη.
Ο Γερούζαλεμ στον ρόλο του Ζίγκφριντ με την Χίλντεγκαρντ Μπέρενς στον ρόλο της Μπρουνχίλντε στην όπερα Το Λυκόφως των Θεών του Βάγκνερ στην Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή