Η Έκτη Συμφωνία του Μπετόβεν στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια

by Times Newsroom 1

Η Εθνική Λυρική Σκηνή μας προσκαλεί στο Θέατρο Ολύμπια σε μία συναυλία όπου θα ακούσουν τη Συμφωνία αρ. 6 σε Φα μείζονα, έργο 68 (Ποιμενική) του Μπετόβεν σε μεταγραφή για σεξτέτο εγχόρδων.

Ένα από τα πιο αγαπητά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου παρουσιάζεται σε μεταγραφή για σεξτέτο εγχόρδων από τον Μίχαελ Γκότχαρντ Φίσερ (1773-1829).
Η παρουσίαση συμφωνικών έργων από σύνολα μουσικής δωματίου ήταν μια συνήθης πρακτική που επέτρεπε την παρουσίαση των έργων αυτών στα αστικά σαλόνια, πολύ πριν από την ανακάλυψη του φωνόγραφου.
Στην απόδοση του αριστουργήματος του Μπετόβεν στο φουαγέ της ΕΛΣ συμμετέχουν εξαιρετικοί μουσικοί, μέλη οι περισσότεροι ελληνικών ορχηστρών και σημαντικών σχημάτων μουσικής δωματίου: Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα), Θανάσης Σουργκούνης (βιόλα), Δημήτρης Τραυλός (τσέλο), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή