Κάρολος Ζ’, βασιλιάς της Σουηδίας

by Times Newsroom
Ο Κάρολος Ζ´ Ο Κάρολος Ζ´ (Karl Sverkersson, 1130 – 12 Απριλίου 1167) ήταν ηγεμόνας της Γοτθίας και βασιλιάς της Σουηδίας. Ως γιος του Σβέρκερ Α΄ ήταν εχθρός με τον Ερρίκο Θ´ και απέκτησε μία μικρή δύναμη στη Γοτθία ακόμα κι όταν ο Ερρίκος ήταν βασιλιά. Έχει υποστηριχθεί ότι η δολοφονία του Ερρίκου από υποστηρικτές του Μάγκνους Χένρικσον είχε αρωγή από τον Κάρολο.
 
Μετά το θάνατο του Μάγκνους, ο Κάρολος αναγνωρίστηκε ως βασιλιάς της Σουηδίας. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ιδρύθηκε η Αρχιεπισκοπή της Ουψάλας. Την άνοιξη του 1167 ο βασιλιάς Κάρολος σκοτώθηκε στο νησί Βίσινγκσο από υποστηρικτές του Κνούτου Έρικσον, επικεφαλή της δυναστείας του Ερρίκου. Ο Κάρολος ενταφιάστηκε στο μοναστήρι του Αλβάστρα.
 
Λέγεται ότι η σύζυγος του Καρόλου ήταν η Χριστίνα Χβίντε, μια Δανέζα, κόρη του μεγιστάνα Στιγκ Ηβιταλέντερ. Το μόνο παιδί τους που είναι γνωστό ήταν ο Σβέρκερ Κάρλσον, μετέπειτα βασιλιάς της Σουηδίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή