Οι εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών στο Studio Μαυρομιχάλη για το έργο «Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ ένα άδειο κουτί πίτσας» | 13 Μαρτίου

by Times Newsroom 1

Σειρά συζητήσεων για τις διατροφικές διαταραχές

Συζήτηση 22η: Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017
Καλεσμένοι οι εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών

 

Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” και το Studio Μαυρομιχάλη,  παρουσιάζουν το έργο της Έρσης Νιαώτη, “Κοιμήθηκα με τα μαλλιά μου μέσα σ’ένα άδειο κουτί πίτσας”, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Στέλλας Κρούσκα. Ένας μονόλογος για το φλέγον ζήτημα των διατροφικών διαταραχών, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην εποχή μας.

Η παράσταση πλαισιώνεται από σειρά συζητήσεων πάνω στο θέμα των διατροφικών διαταραχών, με διαφορετικούς καλεσμένους από διάφορους χώρους. Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, καλεσμένοι στο Studio Μαυρομιχάλη για τη συζήτηση με το κοινό, θα είναι οι εκπαιδευτές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ). Συγκεκριμένα, με το κοινό θα συζητήσουν η ψυχολόγος Δρ. Μαργαρίτα Αγγελική Σχινά και οι διατροφολόγοι Ευάγγελος Ζουμπανέας και Ιωάννα Κοντελέ.

Το ΚΕΑΔΔ ιδρύθηκε το 2010 και είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός συνεργάτης των πιστοποιημένων επαγγελματικών εκπαιδεύσεων για την Ελλάδα του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας (NCfED). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχει γνώσεις, δεξιότητες και θεραπευτική καθοδήγηση για όλες τις διατροφικές διαταραχές, όπως υπερφαγικά επεισόδια, βουλιμία, φόβος για την τροφή, ανορεξία, εμμονή με αλλεπάλληλες δίαιτες και εφοδιάζει τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονα εργαλεία αντιμετώπισης των διαταραχών σε ενήλικες και παιδιά.
Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος από το 1993 με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στην Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) από τον NCFED. Η Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Σχινά είναι Κλινική Ψυχολόγος, εργάζεται σε ιδιωτικό γραφείο ως ψυχοθεραπεύτρια και είναι από το 2010 Επιστημονική Υπεύθυνη για το ΚΕΑΔΔ. Η Ιωάννα Κοντελέ είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος.

 

Το έργο

Μια γυναίκα αποφασίζει να μιλήσει για το πρόβλημα που την βασανίζει. Νευρική ανορεξία και Βουλιμία. Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

 

Η προσπάθεια να είναι κανείς φυσιολογικός.

Και μπουκάλια νερό, γιατί το νερό βοηθάει.

Η ζωή ενός ανθρώπου που τρώει μόνο τρία φιστίκια.

Και ενός ανθρώπου που τρώει έξι πίτσες.

Του ίδιου ανθρώπου.

Κρυμμένα τσιπς σε τσάντες, νερό και φυστικοβούτυρο στα μαλλιά.

Ανορεξία, βουλιμία, χιούμορ, σαρκασμός και ένας πορτοκαλής γάτος.

Μία γυναίκα-κορίτσι επιτέλους μιλάει.

 

Οι διατροφικές διαταραχές είναι πρόβλημα συναισθηματικό και σωματικό. Συσχετίζονται με έμμονες ιδέες για το φαγητό, το βάρος και το σχήμα του σώματος. Έχουν αρνητικές συνέπειες στην ψυχική υγεία και εμποδίζουν αυτούς που πάσχουν να έχουν μια ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Προκαλούν σοβαρές βλάβες στη σωματική υγεία και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο.

Στην εποχή της παντοκρατορίας της εικόνας, οι διατροφικές διαταραχές απασχολούν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Ένας δυνατός και θαρραλέος μονόλογος για ένα πρόβλημα που παρά την έκτασή του παραμένει  ταμπού.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 • Σκηνοθεσία: Στέλλα Κρούσκα
 • Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης
 • Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
 • Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Κωστής Καπελώνης
 • Βοηθός σκηνογράφου: Δάφνη Μαλέα
 • Παίζει η Στέλλα Κρούσκα.

 

 


 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ
 • Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Τηλ. 2106453330
 • studiomavromihali@gmail.com
 • www.studiomavromihali.gr
 • Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Φώτης Μακρής, τηλ. 6972556344
 • ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κάθε Δευτέρα στις 21.00
 • ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 10 ευρώ, Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών: 8 ευρώ, Άνεργοι, ατέλειες : 5 ευρώ
 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή