Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κοστίζουν δισεκατομμύρια για την Ελλάδα!!!

by Νίκος Λαγκαδινός
  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

Δεν ξέρω ποιοι άλλοι διαφώνησαν, αλλά μονάχα από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη δηλώθηκε σχετικά με την εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στο αξίωμα του Η΄ Αντιπροέδρου της Βουλής: “Η εκλογή του κ. Δημήτρη Καμμένου, γνωστού για τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του απόψεις, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των μισών βουλευτών της ΝΔ ,εκτός από το ότι αποτελεί ντροπή για το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, δείχνει ποιές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Η νέα συγκυβέρνηση είναι έτοιμη”. Διάβασα σήμερα και την τοποθέτηση του Σπύρου Λυκούδη: “Ψηφίσαμε ως Αντιπροέδρους της Βουλής στην πρόσφατη ψηφοφορία αυτούς που επέλεξαν να προτείνουν τα κόμματα που είχαν – με βάση τον Κανονισμό της Βουλής – την ευθύνη της πρότασης. Ψηφίσαμε απολύτως τυπικά και θεσμικά…”  Είναι δυνατόν τέτοια ζητήματα, όπως η εκλογή ενός αντιπροέδρου της Βουλής να αντιμετωπίζονται “τυπικά και θσμικά”; Κρίμα για τον ευγενέστατο κ. Λυκούδη που παρ’ όλα αυτά εξακολουθώ να τον εκτιμώ, για την εν γενει πολιτικές θέσεις του και για τη νηφάλια πολιτική πρακτική του στη Βουλή και εκτός αυτής.

Παρακολούθησα και την αντιπαράθεση στη Βουλή του Λοβέρδου με τον Παππά. Ο Λοβέρδος, όπως πάντα, μίλησε τεκμηριωμένα  και σοβαρά. Ο Παππάς απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας πολιτικός αγύρτης. Στα ερωτήματα του Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες φυσικά και δεν απάντησε, αλλά με το μονίμως ειρωνικό και ανόητο χαμόγελό του και με τσαμπουκαλίδικο ύφος μιλούσε περί ανέμων και υδάτων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια συμπεριφορά, χωρίς να σέβονται τον πολιτικό αντίπαλό τους. Επιπροσθέτως, υποτιμούν και τη νημοσύνη του ελληνικού λαού. Όλα τα βλέπουν ρόδινα, σε όλα έχουν δίκιο, ποτέ δεν λένε ψέματα, δεν χρειάζεται να ζητήσουν από κανέναν συγγνώμη, όλοι οι άλλοι θέλουν την καταστροφή της χώρας ενώ αυτοί παλεύουν για τη σωτηρία της… Είναι μια τραγελαφική κατάσταση που τις περισσότερες φορές αφήνουν άναυδο τον συνομιλητή τους. Κι ακόμη δεν αφήνουν ποτέ τους άλλους να μιλήσουν – παρεμβαίνουν συνεχώς διότι δήθεν δεν μπορούν ν’ ακούνε ψέματα!!!

Η υπόθεση για τις σχέσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και τις παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης, φαίνεται να έχει στριμώξει το κυβερνητικό επιτελείο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το σύνολο της αντιπολίτευσης ζήτησε να αποσταλεί κλήση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Για διαδικαστικούς και τυπικούς λόγους η Πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε τον αίτημα του Σπύρου Λυκούδη να προσέλθει στην επιτροπή ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για δημοσιεύματα των ΜΜΕ που τον αφορούν γύρω απο τις συνομιλίες του με τον Ισοβίτη Γιαννουσάκη. Το αίτημα Λυκουδη που στήριξαν στη επιτροπή και τα αλλά κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε  από την Χριστοδουλοπούλου για τυπικούς λόγους γιατί όπως είπε είναι αόριστο και ελλιπές και δεν αναφέρετε σε συγκεκριμένη υπόθεση. Έχουν το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι… Ό,τι θέλουν κάνουν!!!

Καθώς οι Συριζαίοι βρίσκονται στα δυο στενά, και μάλιστα τελευταία που είδαν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να κάνει άλματα, ο Τσίπρας έχει αναθέσει στο επικοινωνιακό επιτελείο του να ψάχνει για την αχίλλειο πτέρνα των αντιπάλων του. Τα έβαλαν με τον Κώστα Σημίτη κι έβαλαν τον φιλικό τους Τύπο να στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον πρώην πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μοιάζει ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του του πρώην δεν τους απασχολεί. Έπρεπε να βρουν κάποιον να χτυπήσουν για να μειώσουν την απήχηση του νέου ξεκινήματος της Κεντροαριστεράς που την φοβούνται. Βρήκαν τον Σημίτη που η συμμετοχή του στο εγχείρημα μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.  Είναι εύκολο για τους κατ’ όνομα “αριστερούς” να κατασκευάσουν συκοφαντίες. Μαθημένοι είναι. Οι αιτιάσεις τους όμως είναι έωλες και δεν χρειάζεται ν’ απαντά κανείς, διότι αυτό επιζητούν…

Δεν απορώ γιατί το “Μαξίμου” δεν απαντά ποτέ σε ό,τι λέει, δηλώνει ή γράφει ο Γιάν[ν]ης Βαρουφάκης. Δίνοντας μια συνέχεια σε όσα είπε ο άλλοτε σύμβουλός του, ο Γκλεν Κιμ, που αξακολουθεί να πληρώνεται ως σύμβουλος τώρα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Βαρουφάκης επιβεβαίωσε τα όσα ισχυρίστηκε ο Κορεάτης και μάλιστα επιχείρησε να μπλέξει στο σχέδιο του παράλληλου νομίσματος τον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς συνεργάτες, ώστε να μην επωμίζεται μόνος την ευθύνη. Από την πλευρά του πρωθυπουργού δεν ακούστηκε κουβέντα. Άλλωστε, είναι συνηθισμένοι οι άνθρωποι του Τσίπρα να μην απαντούν όταν είναι στριμωγμένοι. Πόσο θα κρατήσει ένα ενοχλητικό θέμα; Μια μέρα, δυο, τρεις; Μετά θα ξεχαστεί!!! Εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη δεν θέλουν, εξεταστική για τα έργα και τις ημέρες Καμμένου δεν θέλουν, εξεταστική για τα capital controls δεν θέλουν… Όλα τα βλέπουν όμορφα κι ωραία!!! Κι αν τα βάλουν ευθέως με τον Βαρουφάκη, δεν ξέρουν τι μπορεί να τους ξεφουρνίσει κι άντε μετά να τα μαζεύουν…

Πόσο έχουν κοστίσει στην Ελλάδα οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που προκλήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα και οι δήθεν “σκληρές διαπραγματεύσεις”, τα δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλεπάλληλα αεροπορικά ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, η αναποφασιστικότητα και οι καθυστερησεις του πρωθυπουργού;;; Δισεκατομμύρια ευρώ, κατά γενική ομολογία!!!! Κι όμως ο Τσίπρας κάνει πως δεν καταλαβαίνει – ούτε φυσικά τα στελέχη του που βγαίνουν στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και κελαηδάνε χωρίς αιδώ… Όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο και δεν έχουν επιχειρήματα, προβάλλουν τη μόνιμη επωδό τους για τα δυο μεγάλα κόμματα που “κατέστρεψαν” και “λεηλάτησαν” τη χώρα, κάτι δηλαδή που κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια να το περάσουν στη συνείδηση των Ελλήνων και ν’ αλλάξουν το πολιτικό και κομματικό τοπίο. Όμως έως εδώ!!! Πλέον δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολλούς. Τους ψηφοφόρους τους μπορούν να τους λένε όσα ψέματα θέλουν κι αυτοί θα τα χωνεύουν διότι η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει διορίσει στον κρατικό και κυβερνητικό μηχανισμό δεκάδες χιλιάδες από τη δεξαμενή των κομματικών φίλων τους, που όμως είναι κουμπάροι, σύζυγοι, αδέρφια, ξαδέρφια, σύντροφοι, ανίψια κ.λπ.

The following two tabs change content below.
Νίκος Λαγκαδινός
Ο Νίκος Λαγκαδινός είναι δημοσιογράφος [ΕΣΗΕΑ]. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Έχει εργαστεί ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ [τηλεόραση και ραδιόφωνο], στις εφημερίδες Ελεύθερη Γνώμη, Νίκη, Ενημέρωση, Βραδυνή, Ακρόπολις, Αθηναϊκή. Διηύθυνε την εφημερίδα ΕΞΟΡΜΗΣΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή