«Περισσεύει ένα πλοίο» – Λένα Καλλέργη | Εκδόσεις Γαβριηλίδης

by Times Newsroom 1

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή , Περισσεύει ένα πλοίο της Λένας Καλλέργη.

“Το όνομα της πόλης”
Δεν μοιάζεις με την πόλη που έχω χάσει.

Σε κουβαλούσα τόσα χρόνια
αλώβητη, γενέθλια, ζωντανή,
μα τώρα η μυρωδιά σου μου είναι ξένη
κι ας έχεις το ίδιο όνομα
στους δρόμους και στις πινακίδες.

Πώς να σε αποκαλώ.
Αν δεν ξεκίνησα από εδώ
κι εδώ δεν καταλήγω
τι μου απομένει;
Κύματα,
η ελπίδα του τρελού.

Η Λένα Καλλέργη γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία στην Πάτρα και γλωσσολογία στην Αθήνα και στο Λάνκαστερ της Αγγλίας, όπου έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ποιήματά της περιλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση “Ομάδα από ποίηση” (Γαβριηλίδης, 2010).
Η πρώτη της ποιητική συλλογή,”Κήποι στην άμμο” (2010), τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή “Μαρία Πολυδούρη” του Δήμου Καλαμάτας, το 2011, και συμπεριλήφθηκε στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”. Τον Δεκέμβριο του 2011 έλαβε μέρος στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Τον Ιούλιο του 2013 εκδόθηκε η μετάφρασή της ποιημάτων του Giacomo Leopardi, με τίτλο “Η νύχτα απομένει”, στη σειρά “Μεταφορές” των εκδόσεων Γαβριηλίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή