Πιερ Φαβρ, Γάλλος θεολόγος

by Times Newsroom
Ο Πιερ Φαβρ (Pierre Favre, 13 Απριλίου 1506 – 1 Αυγούστου 1546) ήταν Γάλλος Καθολικός ιερωμένος, θεολόγος και ιεραπόστολος, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας του Ιησού του Ιγνάτιου Λογιόλα. Ο Φαβρ γεννήθηκε στη Σαβοΐα της Γαλλίας και, σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού φιλοσοφία και θεολογία, γνωρίστηκε με τον Ιγνάτιο Λογιόλα. Οι δυο τους, μαζί με άλλους έξι φοιτητές, συνέστησαν την Εταιρεία του Ιησού, το θρησκευτικό τάγμα που σκοπό του είχε να ενθαρρύνει την πίστη στον Χριστιανισμό, αναμορφώνοντας ηθικά το λαό, τους ευγενείς αλλά και τους ιερωμένους, και να αντιταχτεί στην αυξανόμενη δράση των Προτεσταντών.
 
Ο Φαβρ, ταξιδεύοντας στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Φλάνδρα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, κατάφερε να θέσει τα θεμέλια της Εταιρείας σε αυτές τις χώρες και να αντικρούσει με τις θεολογικές του γνώσεις τη θεολογία των Προτεσταντών.
 
Για την αγιότητα της ζωής του και την προσφορά του στον Χριστιανισμό, η Καθολική Εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο. Η μνήμη του εορτάζεται στις 8 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή