Ρίκι Στιμπόατ, Αμερικανός παλαιστής

by Times Newsroom
Ο Ρίτσαρντ Χένρι Μπλαντ (Richard Henry Blood Sr, 28 Φεβρουαρίου 1953) είναι Αμερικανός πρώην παλαιστής, περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στα ρινγκ, Ρίκι “Ο Δράκος” Στιμπόατ. Αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE, όπου διδάσκει σε νέα ταλέντα.
Ο Στιμμπόατ, είναι ένας από τους λίγους παλαιστές, που σε όλη του την καριέρα, παρέμεινε αγαπητός στο κοινό, παρά τα σενάρια που χρησιμοποιούνται στο Κατς. Ο “Δράκος” όπως τον αποκαλούσαν, έγινε πρότυπο για πολλές επόμενες από εκείνον γενιές, και πλέον θεωρείται από τους κορυφαίους αθλητές της Επαγγελματικής Πάλης. Αγωνίστηκε από το 1976 έως το 1994. Είναι περισσότερο γνωστός για την καριέρα του στις εταιρείες American Wrestling Association (AWA), National Wrestling Alliance (NWA), World Championship Wrestling (WCW), και World Wrestling Federation (WWF).
 
Στα NWA και WCW, ήταν μια φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών NWA, τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών, τέσσερις φορές Παγκόσμιος Τηλεοπτικός Πρωταθλητής, δώδεκα φορές Παγκόσμιος Ομαδικός Πρωταθλητής (οκτώ φορές για το WCW και άλλες τέσσερις για εταιρείες του NWA) και δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μέσο Ατλαντικού. Στο WWF/E, έγινε μια φορά Διηπειρωτικός Πρωταθλητής, ενώ το 2009, εισήχθη στην τιμητική διάκριση της πάλης Hall of Fame.
 
Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη, από Άγγλο πατέρα και Ιαπωνέζα μητέρα. Ο γιος του, τον οποίο απέκτησε από την πρώτη του γυναίκα Μπόνι, ονομάζεται Ρίτσαρντ Jr. και είναι επίσης παλαιστής, που εμφανίζεται με το όνομα Ρίτσι Στιμπόατ και έχει συμβόλαιο με το WWE. Και ο αδερφός του Στιμπόατ, ασχολήθηκε με την πάλη αλλά χωρίς επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή