Ρόμπερτ Ρίσκιν, Αμερικανός σεναριογράφος -κέρδισε κι ένα Όσκαρ!

by Times Newsroom
Share this
Ο Ρόμπερτ Ρίσκιν (Robert Riskin, 30 Μαρτίου 1897 – 20 Σεπτεμβρίου 1955) ήταν Αμερικανός σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, περισσότερος γνωστός για τη συνεργασία του με τον Φρανκ Κάπρα. Συνολικά είχε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ Διασκευασμένου ή Πρωτότυπου (όλες με ταινίες του Κάπρα), κερδίζοντας όμως μία φορά, ένα Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για την ταινία Συνέβη μια Νύχτα.
 
Ο Ρίσκιν ξεκίνησε να γράφει έργα για το Μπρόντγουέϊ μαζί με έναν φίλο του, τα οποία γνώρισαν κάποια επιτυχία. Η καριέρα του ξεκίνησε, ως θεατρικός συγγραφέας, σε μικρά θέατρα στη Νέα Υόρκη. Πολύ επιτυχημένα θεωρούνται δύο έργα του, το Bless You, Sister και το Many a Slip. Κατόπιν, όταν ο κινηματογράφος έγινε ομιλών, (και οι διάλογοι θα είχαν ξεχωριστή σημασία) ο Ρίσκιν ήδη είχε κάποια φήμη, έτσι άδραξε την ευκαιρία και μετακόμισε στο Χόλιγουντ. Η πρώτη του συνεργασία με τον Φρανκ Κάπρα έγινε, με την ταινία The Miracle Woman, που πρωταγωνιστούσε η Μπάρμπαρα Στάνγουικ.
Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή