Σι Τσινπίνγκ: είναι ο πέμπτος πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

by Times Newsroom
Ο Σι Τσινπίνγκ (15 Ιουνίου 1953) είναι ο πέμπτος πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου της Κίνας, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Κομματικής Σχολής και το πρώτο μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου CPC, του de facto κορυφαίου οργάνου εξουσίας στην Κίνα. Έχει υπηρετήσει ως το κορυφαίο στην κατάταξη μέλος στην Κεντρική Γραμματεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Αντιπρόεδρος της Κρατικής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.
 
Γιος του βετεράνου κομμουνιστή Σι Τσονγκτσούν (1913-2002), ο Σι Τσινπίνγκ υπηρέτησε ως επί το πλείστον στην επαρχία Φουτσιάν στην αρχή της καριέρας του. Αργότερα διορίστηκε επικεφαλής του κόμματος της γειτονικής επαρχίας Τσετσιάνγκ, και στη συνέχεια διορίστηκε ως επικεφαλής του κόμματος στη Σαγκάη μετά την απόλυση του Τσεν Λιανγκιού. Γνωστός για την σκληρή στάση του σχετικά με τη διαφθορά και ειλικρινά ανοιχτός για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ο Σι ηγείται τώρα την πέμπτη γενιά ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή