Σλιμ Γουίτμαν: Αμερικανός μουσικός της κάντρι, τραγουδιστής και συνθέτης

by Times Newsroom
O Ότις Ντιούι Γουίτμαν (Ottis Dewey Whitman Jr., 20 Ιανουαρίου 1923 – 19 Ιουνίου 2013), γνωστός περισσότερο ως Σλιμ Γουίτμαν, ήταν Αμερικανός μουσικός της κάντρι, τραγουδιστής και συνθέτης. Σημαντικές θεωρούνται οι πρώτες επιτυχίες του, κατά τη δεκαετία του 1950, όπως τα τραγούδια India Love Call, Love Song of the Waterfall, Rose Marie και Singing Hills. Είχε χαρακτηριστεί ως ο αγαπημένος φολκ τραγουδιστής της Αμερικής, ωστόσο στη διάρκεια της καριέρας του απέκτησε μεγαλύτερη φήμη στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Αγγλία. Ως συνθέτης και ερμηνευτής χαρακτηρίζεται για το γλυκό και ρομαντικό ύφος του. Με το χαρακτηριστικό φαλτσέτο και την έκταση που διέθετε, καθώς και τους λαρυγγισμούς του, αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ασυνήθεις φωνές της κάντρι και ποπ μουσικής.
 
Ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν τον ανακάλυψε ο Τομ Πάρκερ, μάνατζερ του Έντι Άρνολντ και αργότερα του Έλβις Πρίσλεϊ. Το πρώτο του σινγκλ, I’ m Casting My Lasso Towards the Sky, κυκλοφόρησε το 1949 υιοθετώντας το όνομα Σλιμ Γουίτμαν μετά από παρότρυνση της δισκογραφικής του εταιρείας. Έγινε περισσότερο γνωστός με τη διασκευή του τραγουδιού Love Song of the Waterfall (σύνθεση του Μπομπ Νόλαν) και αργότερα με τα σινγκλς, Indian Love Call (1952) και Secret Love (1953), τα οποία έφτασαν μέχρι τη δεύτερη θέση του καταλόγου Billboard για την κάντρι. Συνέχισε να ηχογραφεί και να περιοδεύει μέχρι τη δεκαετία του 2000.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή