Τα τρόφιμα που προκαλούν τροφική δυσανεξία

by Times Newsroom 1

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια υποφέρουν από συμπτώματα όπως το φούσκωμα στην κοιλιά ή ο πονοκέφαλος, έπειτα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων.

Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει πιθανότητα κανείς να αντιμετωπίζει προβλήματα τροφικής δυσανεξίας ή με απλά λόγια τη μη ανεκτικότητα του οργανισμού σε ορισμένα τρόφιμα.

Ο οργανισμός έτσι αντιδρά ανώμαλα σε χημικά ή τοξικά ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται διάφοροι αμυντικοί του μηχανισμοί προκειμένου να αντιμετωπίσει την τροφή, μιας και τη χαρακτηρίζει ως «εχθρική».

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η διαταραχή ποικίλουν. Γίνεται συχνά λόγος για φούσκωμα, πονοκέφαλο, αδιαθεσία, κοιλιακό πόνο, διάρροια, εξάνθημα, δύσπνοια, εφίδρωση κ.α.

Από τι προκαλείται η τροφική δυσανεξία;

Υπάρχουν τροφές που μπαίνουν καθημερινά στο πιάτο σου και μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό σου αν δεν απορροφώνται από αυτόν. Για να καταλάβεις ποιες είναι αυτές, αρκεί να υποβληθείς σε εξειδικευμένα τεστ.

Πιθανότερες αιτίες είναι:

  • Γαλακτοκομικά
  • Γλουτένη
  • Επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά λόγω της χημικής επεξεργασίας που έχουν υποστεί
  • Σάλτσες από το εμπόριο λόγω των συντηρητικών που περιέχουν
  • Καφές και σοκολάτα
  • Λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Πηγή: www.bovary.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή