Χιλέβι Ρόμπιν: Μις Σουηδία και εν συνεχεία Μις Υφήλιος το 1955

by Times Newsroom
Η Χιλέβι Ρόμπιν (Hillevi Rombin, 14 Σεπτεμβρίου 1933 – 19 Ιουνίου 1996) ήταν καλλονή από την Σουηδία, η οποία στέφθηκε Μις Σουηδία και εν συνεχεία Μις Υφήλιος το 1955. Μεγάλωσε στην Ουψάλα και ήταν εθνική πρωταθλήτρια στο δέκαθλο προτού λάβει μέρος στα καλλιστεία. Αξιόλογη αθλήτρια, η Ρόμπιν διακρίθηκε στη γυμναστική, στον στίβο, και στην κατάβαση στις χιονοδρομίες.
Έπειτα από τη νίκη της στον διαγωνισμό ομορφιάς της Μις Υφήλιος, έφυγε από την Σουηδία για το Χόλιγουντ με βάση το συμβόλαιό της στην εταιρεία Universal Pictures, το οποίο αποτελούσε μέρος του πακέτου που περιλαμβανόταν στο βραβείο για την Μις Υφήλιος. Σπούδασε ηθοποιός μαζί με τους Τζον Γκέβιν, Κλιντ Ίστγουντ και Μπάρμπαρα Ίντεν, μεταξύ άλλων ηθοποιών που συμπεριλαμβάνονταν στο συμβόλαιο. Η Universal την χρησιμοποίησε σε δύο ταινίες, στις οποίες η Ρόμπιν είπε μόλις μία ή δύο γραμμές, με σκοπό να της εξασφαλίσει δημοσιότητα και εμπειρία. Έτσι, το όνομά της γράφηκε στους τίτλους σε δύο κινηματογραφικές ταινίες για μικρούς ρόλους ομιλίας.Στην ταινία The Benny Goodman Story (1955) ζητάει ένα αυτόγραφο και στην Istanbul (1957) εμφανίζεται ως αεροσυνοδός στο τέλος της ταινίας.
 
Στη διάρκεια του διαστήματος κατά το οποίο είχε τον τίτλο Μις Υφήλιος, ταξίδευσε στις ΗΠΑ. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, συνάντησε τον μελλοντικό σύζυγό της, Γκ. Ντέιβιντ Σάιν ,του οποίου η οικογένεια δραστηριοποιούνταν στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ο οποίος θα έμπαινε και ο ίδιος στον χώρο της κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας. Η Σάιν διέκοψε την καριέρα της, με σκοπό να αφοσιωθεί στην έγγαμη ζωή και απέκτησε μεγάλη οικογένεια. Καρπός του γάμου τους ήταν 6 παιδιά, ενώ το ζευγάρι παρέμεινε μαζί ως τον θάνατο αμφότερων το 1996, δηλαδή για διάστημα σχεδόν 40 χρόνων.
 
Τον Ιούνιο του 1996 η Ρόμπιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, μαζί με τον σύζυγό τους και έναν από τους γιους τους. Αιτία του δυστυχήματος ήταν η μηχανική βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την απογείωση. Ήταν 62 ετών και η πρώτη και μοναδική Μις Υφήλιος που πέθαινε. Το ζευγάρι είναι θαμμένο μαζί με τα παιδιά τους στο κοιμητήριο του Γουέστγουντ Βίλατζ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή