Τσαβούσογλου: Τέλος στη διεκδίκηση των F-35 – «Δώστε πίσω τα χρήματά μας»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έβαλε τέλος στην απόκτηση των F-35.

by Times Newsroom

«Εμείς αυτή τη στιγμή δεν λέμε να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35, τούς λέμε ”επιστρέψτε τα χρήματά μας”», διότι εμείς πια κατασκευάζουμε το δικό μας εθνικό μαχητικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στο Haber Turk, με πρόσχημα την απόκτηση του τουρκικού μαχητικού KAAN που πρόσφατα παρουσίασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Από το πρόγραμμα των F-35 δεν βγήκαμε μόνοι μας. Οι ΗΠΑ έβαλαν σε εφαρμογή τις κυρώσεις CAATSA λόγω των S-400. Kαι για το θέμα των S-400 οι ΗΠΑ μάς είπαν ”δώστε σε μας τον έλεγχο του συστήματος το έχουμε εμείς… Να τους εξετάσουμε”», πρόσθεσε.

«Μας πρότειναν να τους δώσουμε αλλού. Μας πρότειναν πράγματα που αφορούν τη κυριαρχία μας. Δεν τα δεχτήκαμε» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Μάς πρότειναν να στείλουμε τους S-400 στην Ουκρανία. Δεν το δεχθήκαμε. Τους είπαμε πως τους πήραμε για μας» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή