10ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Νέα Ιωνία

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον 83χρονο βετεράνο καραγκιοζοπαίχτη Μίμη Μάνο και θα διαρκέσει από 14 έως 20 Ιουνίου 2022 με καθημερινές μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών

by Times Newsroom

Το 10ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας έρχεται με καθημερινές παραστάσεις στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας Αττικής. Διοργανώνεται για 10η συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας, του Οργανισμού, Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) και του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον 83χρονο βετεράνο καραγκιοζοπαίχτη Μίμη Μάνο και θα διαρκέσει από 14 έως 20 Ιουνίου 2022 με καθημερινές μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών που θα χαρίσουν γέλια σε μικρούς και μεγάλους, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Το φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και η έναρξη της κάθε παράστασης θα είναι κάθε βράδυ στις 8:30. Οι παραστάσεις θα συνοδεύονται μουσικά από ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Τρίτη 14 Ιουνίου: «Ο άσωτος αξιωματικός» με τον Σωκράτη Κοτσορέ.
Τετάρτη 15 Ιουνίου: «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας» με τον Τάσο Γεωργίου.
Πέμπτη 16 Ιουνίου: «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη» με τον Αντώνη Παντιώρα.
Παρασκευή 17 Ιουνίου: «Το τσίρκο του Καραγκιόζη» με τον Κωνσταντίνο Κουτσουμπλή.
Σάββατο 18 Ιουνίου: «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» με τον Απόστολο Δομτζίδη.
Κυριακή 19 Ιουνίου: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ ‘22» με τον Χρήστο Καλπουζάνη.
Δευτέρα 20 Ιουνίου: «Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος» με τον Μπάμπη Κωστιδάκη.

Τις παραστάσεις συνοδεύουν μουσικά οι: Κύμβαλο – τραγούδι: Κλέαρχος Κορκόβελος, Έφη Ρουμελιώτη βιολί: Νίκος Μήλας, Νίκος Καλιούρης κιθάρα – τραγούδι: Ηλίας Ντάγγας, Άγγελος Φωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί (δίπλα) στο Συνεδριακό Κέντρο, έκθεση αφιερωμένη στον τιμώμενο Μίμη Μάνο, με ώρες λειτουργίας 18:00 με 20:00. Επίσης οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ μπορούν να πάρουν μέρος σε εργαστήρια κατασκευής φιγούρας θεάτρου σκιών που θα πραγματοποιηθούν στις 17 & 18/6 και ώρες 18:00 έως 20:00 (στο Συνεδριακό Κέντρο).

Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Τάκης Κωστιδάκης (καραγκιοζοπαίκτης, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών)».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή