Αυστρία: Παράταση εμβολιασμών μέχρι τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς

by Times Newsroom 1

«Οι επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο των BioNTech / Pfizer σημαίνουν μια περαιτέρω ώθηση στους εμβολιασμούς και όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα λάβει τον εμβολιασμό του έως τα τέλη Ιουνίου», διαβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, στο πλαίσιο διαβουλεύσεων στην Καγκελαρία στη Βιέννη, ως προς την περαιτέρω αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Τις διαβουλεύσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, έχει η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, με εμπειρογνώμονες, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ενώ τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αναμένεται ότι από το συνολικά 1 εκατομμύριο επιπλέον δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer θα φθάσουν στην Αυστρία 100.000 επιπλέον δόσεις μέσα στον Απρίλιο300.000 τον Μάιο και 600.000 τον Ιούνιο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι σταθερή αυτή τη στιγμή, αλλά διαφορετική από περιοχή σε περιοχή, σημειώνοντας πως «υπάρχει μια μικρή μείωση στον αριθμό των λοιμώξεων και φυσικά αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στον αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομεία».

Πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων, η αποκαλούμενη Επιτροπή Φωτεινού Σηματοδότη, που αξιολογεί την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, εκτίμησε ότι υπάρχει κορύφωση του τρέχοντος κύματος και επανέλαβε τη σύστασή της για τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για μείωση των επαφών, καθώς και για συχνά τεστ, χαιρετίζοντας ρητά την παράταση του σκληρού lockdown, μέχρι τις 2 Μαΐου, στα κρατίδια της Βιέννης και της Κάτω Αυστρίας.

Ξεκινά ο εμβολιασμός των μελών της κυβέρνησης

Παρόλο που η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2020, μόλις σήμερα εμβολιάζεται το πρώτο μέλος της κυβέρνησης: Ο 65χρονος υπουργός Παιδείας και Επιστημών Χάιντς Φάσμαν είναι το πρώτο μέλος της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, το οποίο εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε ιατρείο στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, όπου αυτή την περίοδο γίνονται εμβολιασμοί σε ανθρώπους με έτος γέννησης 1955 και αργότερα.

«Είμαι εξαιρετικά ανακουφισμένος, επειδή ο εμβολιασμός είναι απλά ένα μικρό τσίμπημα, που όμως έχει μεγάλα αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι «με τον εμβολιασμό δημιουργούμε τον τρόπο επιστροφής στην κανονικότητα που τόσο λείπει σε όλους μας».

Ο Χάιντς Φάσμαν, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, που έχουν το ραντεβού εμβολιασμού μπροστά τους, να το πραγματοποιήσουν, τόνισε πως «με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο προστατεύετε τη δική σας υγεία, αλλά συμβάλλετε επίσης σε ένα ασφαλές σχολείο, το οποίο κατόπιν θα μπορεί τελικά να λειτουργήσει και πάλι κανονικά». Απευθυνόμενος ως υπουργός Επιστημών σε ανθρώπους που είναι ακόμη διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό, επισήμανε ότι «ο κίνδυνος ενός εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερος από τον κίνδυνο μίας νόσου κορωνοϊού, με συχνά βαριές συνέπειες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή