Στο Πόρτο ο πρωθυπουργός μέχρι το Σάββατο για την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής

by Times Newsroom 1

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής του Πόρτο, την οποία διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 7/5, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας και στη θεματική συνεδρίαση για την εργασία, ενώ το απόγευμα θα παρακαθίσει στο ανεπίσημο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Το Σάββατο, 8/5, ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος στην άτυπη σύσκεψη των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.
Θα ακολουθήσει η τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο συνίσταται σε:

  • διάσκεψη υψηλού επιπέδου με τους κοινωνικούς εταίρους
  • άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ

Τα αποτελέσματα της διάσκεψης υψηλού επιπέδου αναμένεται να τροφοδοτήσουν τις εργασίες της άτυπης συνόδου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 8 Μαΐου.

Ο γενικός στόχος είναι να καθοριστεί το ευρωπαϊκό θεματολόγιο κοινωνικής πολιτικής για την επόμενη δεκαετία και να διασφαλιστεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του παρόντος – μεσούσης της υγειονομικής, κοινωνικής αλλά και οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας Covid-19 – και του μέλλοντος χωρίς να μείνει κανείς στο περιθώριο. Στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου συνέρχονται τα κράτη μέλη, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, οι κοινωνικοί εταίροι και η κοινωνία των πολιτών με σκοπό να ενισχύσουν τη δέσμευσή τους για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή