Μυαλοπώλες πολιτικοί – και η αμνησία του κ. Τσίπρα!!!

by Νίκος Λαγκαδινός

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να προβλέψει τις πολιτικές εξελίξεις; Αμφιβάλλω. Η διορατικότητα πρέπει ασφαλώς να είναι μια από τις απαραίτητες αρετές ενός πολιτικού, ώστε να κινείται αναλόγως και επ’ ωφελεία του συνόλου. Και δεν μπορώ να ξέρω αν σήμερα υπάρχει κάποιος πολιτικός που να είναι σε θέση να κάνει μια ασφαλή πρόγνωση. Ωστόσο, δεν θα ήταν υπερβολικό αν έλεγα πως πιο διορατικοί είναι ορισμένοι πολίτες που απλώς παρατηρούν τα πολιτικά τεκταινόμενα και δεν έχουν τη σφραγίδα του επαγγελματία πολιτικού, εν αντιθέσει με τους επαγγελματικά ενασχολούμενους με την πολιτική.

Τα ερώτημα, λοιπόν, παραμένει αναπάντητο: Πού πάμε;; Δυστυχώς, στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Επιπλέον,  ενώ έχουν συμβεί σημεία και τέρατα στην ελληνική πολιτική ζωή και στην κοινωνία, αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι πως υπάρχουν πολλοί μυαλοπώλες πολιτικοί, οι οποίοι όμως δεν διδάχτηκαν τίποτε απ’ όσα έχουν ταλαιπωρήσει τη χώρα μας και τους πολίτες της.

Καταρχήν, πολύ ψέμα κυκλοφορεί, πολλή υποκρισία, τυχοδιωκτισμός, αναλγησία και αμνησία! Απτά παραδείγματα η πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, των υπουργών του και των στελεχών του κόμματός του. Λόγου χάρη,  πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας επειδή εγκαινίασαν τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP. Πρόκειται για ένα έργο που άλλοι διαπραγματεύτηκαν, άλλοι το υπέγραψαν και ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδοκιμάσει σε υψηλούς τόνους την επιλογή του συγκεκριμένου αγωγού!!!! Και το πιο τρελό είναι ότι δεν βρήκε να πει δυο λόγια για τους προηγούμενους που δούλεψαν για την αίσια έκβαση της συμφωνίας…

Μάλιστα, τότε, στη γνωστή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ,  έλεγε χαρακτηριστικά:

«Η συγκεκριμένη επιλογή πρέπει να επισημανθεί πως δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της χώρας μας, αλλά καθαρά εσωτερική στάθμιση συμφερόντων από μέρους του Κονσόρτσιουμ των εταιρειών του Shah Deniz και TAP, δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία, που η κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει. […] Οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, κινούνται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής και το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι να εξαπατήσουν το λαό…»

Ο κ. Τσίπρας πανευτυχής [στη φωτογραφία] εν μέσω του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ και του αρμόδιου επιτρόπου της Ε.Ε. για θέματα ενέργειας, μοιάζει σαν πτωχός συγγενής, πουλώντας στον ελληνικό λαό ελπίδες, και δυναμιτίζοντας  σε κάθε ευκαιρία την ενότητα που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

The following two tabs change content below.
Νίκος Λαγκαδινός
Ο Νίκος Λαγκαδινός είναι δημοσιογράφος [ΕΣΗΕΑ]. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Έχει εργαστεί ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ [τηλεόραση και ραδιόφωνο], στις εφημερίδες Ελεύθερη Γνώμη, Νίκη, Ενημέρωση, Βραδυνή, Ακρόπολις, Αθηναϊκή. Διηύθυνε την εφημερίδα ΕΞΟΡΜΗΣΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή