Βουλή- Συρεγγέλα: Δράσεις για την προστασία των γυναικών από κάθε μορφής βία

by Times Newsroom 1

«Μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες καταφέραμε να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας των γυναικών, καθιστώντας σαφές πως καμία μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή και καμία γυναίκα δεν είναι μόνη», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της με θέμα: «metoo_greece: Μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στη δημόσια ζωή», η κ. Συρεγγέλα, ενημέρωσε για τα σημαντικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας ή παρενόχλησης.

Εκκινώντας από τη δέσμη μέτρων και δράσεων που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην σημαντική ενίσχυση και την εξασφάλιση έγκαιρης χρηματοδότησης του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), στο οποίο σήμερα περιλαμβάνονται 43 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους, καθώς και η 24ωρη Γραμμή SOS 15900.

Η ίδια υπενθύμισε επίσης στα μέλη της Επιτροπής ότι με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η Ελλάδα προχωρά άμεσα και στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, ενώ το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, είναι και εκείνο πλήρως εναρμονισμένο με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης 2018-2023, αλλά και με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Γιάννα Χορμόβα δήλωσε ότι «δουλεύουμε συστηματικά και αθόρυβα για την άψογη λειτουργία των δομών του Δικτύου μας που μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 50.000 γυναίκες. Ταυτόχρονα, με τον ίδιο ζήλο φροντίζουμε για τη διοικητική θωράκιση του μηχανισμού αντιμετώπισης των καταγγελιών (#metoo) με την αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων εργαλείων και την ανάπτυξη κοινών πρωτοκόλλων λειτουργίας με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή