Η 82χρονη που πέταξε με τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα δεν ενθουσιάστηκε και τόσο – Πώς περιέγραψε την εμπειρία της

by Times Newsroom 1

Η82χρονη Γουάλι Φανκ ήταν μια από τους δύο συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος που ταξίδεψαν προς το διάστημα την Τρίτη 20 Ιουλίου σε μια πτήση που διήρκησε σχεδόν 11 λεπτά, ωστόσο δεν είχε να πει μόνο καλά για την εμπειρία της.

Μιλώντας στο Fox, η Γουάλι Φανκ παρουσίασε μια λιγότερο ενθουσιώδη περιγραφή του ταξιδιού, που σύμφωνα με όσα δήλωσε δεν ήταν και τόσο… διαστημικό.

«Πήγαμε απευθείας πάνω και είδα σκοτάδι. Σκέφτηκα ότι θα έβλεπα τον κόσμο, αλλά δεν ήμασταν αρκετά ψηλά» είπε η 82χρονη.

Παράλληλα σημείωσε ότι το ταξίδι κράτησε λίγο. «Μου άρεσε κάθε στιγμή από αυτό, αλλά θα ευχόμουν να κράταγε περισσότερο», είπε η Φανκ.

Σημειώνεται ότι ο πύραυλος-κάψουλα «New Shepard» με επιβάτες τον πλουσιότερο άνθρωπο στη ΓηΤζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, Μαρκ Μπέζος, καθώς και την Γουάλι Φανκ με τον Όλιβερ Ντέιμεν, το γηραιότερο και το νεότερο, αντίστοιχα, άτομο που ταξίδεψαν στο διάστημα έφτασε στο ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος και μετά από 10 και κάτι λεπτά επέστρεψε στη γη και προσγειώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η εκτόξευση έγινε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

«Χαρούμενοι, χαρούμενοι, χαρούμενοι! Το πλήρωμα εδώ είναι τρισευτυχισμένο. Είναι η καλύτερη ημέρα [της ζωής μου]», δήλωσε ο Μπέζος μετά την αποστολή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή