ΣΥΡΙΖΑ: Παιχνίδι με τους μπαχαλάκηδες

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια

by Times Newsroom

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσαν τα νέα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ, από τα οποία υπήρξαν και δύο τραυματίες, ένας φοιτητής και ένας αστυνομικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αστυνομική βία, αλλά η κυβέρνηση καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση για στήριξη της βίας και της ανομίας στα πανεπιστήμια.

Είναι χαρακτηριστικό, ωστόσο, της «πονηρής» τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατά την παρέμβασή του χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καθόλου σε ένα ζήτημα που την ίδια ώρα ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να το κάνει μείζον! Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε χθες στο βήμα της Βουλής, μίλησε εφ’ όλης της ύλης, μετέφερε ακόμα και όλα όσα υποστηρίζουν τα trolls του Διαδικτύου για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά δεν είπε κουβέντα για τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Και, κυρίως, δεν απάντησε στο ερώτημα που εδώ και καιρό του απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ στο χώρο όπου υπήρχε κατάληψη επί σειρά ετών;

Η επιδίωξη

Επισήμως, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τα επεισόδια ανάμεσα σε «μπαχαλάκηδες» και αστυνομικούς για να πλήξει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τις αλλαγές που επιχειρεί η Ν.Δ. στον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της Παιδείας και την κυβέρνηση την ίδια. Προσπαθεί να πείσει ότι στη χώρα επικρατεί μια κατάσταση ανεξέλεγκτη, «όπως στην Τουρκία, στη Λατινική Αμερική και αλλού», όπως είπε χθες -όχι τυχαία- ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να ανεβάζουν φωτογραφία του φοιτητή, που δυστυχώς τραυματίστηκε, μαζί με φωτογραφία του φοιτητή Σωτήρη Πέτρουλα, που δολοφονήθηκε στα γεγονότα του ’65.

Στην ίδια κατεύθυνση και τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ, της άκρας αριστεράς, αλλά και του αναρχικού χώρου, που την ώρα τον επεισοδίων μετέφεραν στα social media ότι ο φοιτητής που τραυματίστηκε μπορεί να ήταν νεκρός (!!!), μετά όμως έγραφαν ότι ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένος και στο τέλος, και λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το νοσοκομείο, έγραφαν ότι το παιδί θα μείνει κουφό για πάντα από το ένα αφτί, κάτι που δεν ίσχυε! Αυτά όσο ακόμα υπήρχε ένταση έξω από το ΑΠΘ για να πυροδοτήσουν το κλίμα και να προκαλέσουν, όπως επεδίωκαν, κάτι χειρότερο από τον τραυματισμό ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Φίλης μίλησε για «κατασκευασμένα προβλήματα» και προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το πανεπιστήμιο ως «άντρο βίας», ενώ δεν είναι. Και φυσικά, ο πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου όσο και για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τη ίδια ώρα κατηγορούσε την κυβέρνηση για «παγίδα αποπροσανατολισμού».

Απάντηση ΝΔ

Αμεση ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην ανακοίνωσή της καλούσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της και να μην κρύβεται πίσω από τη δράση των «μπαχαλάκηδων» και των κουκουλοφόρων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απροκάλυπτο τρόπο να ενισχύει την ανομία στα πανεπιστήμια. Σήμερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί για φύλαξη του χώρου του ΑΠΘ που τελούσε επί 34 χρόνια υπό κατάληψη και κατασκευάζεται πλέον βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές. Στη διάρκεια της επίθεσης κατά των αστυνομικών και της συμπλοκής που ακολούθησε, τραυματίστηκαν ένας φοιτητής κι ένας αστυνομικός. Για το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., γίνεται προανάκριση».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή