by Times Newsroom

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητά να αρθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων κατά της Covid-19 υγειονομικών. «Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου, δεν αξίζει αυτή η άδικη, άνιση μεταχείριση στους υγειονομικούς που στα πρώτα στάδια της πανδημίας με αυτοθυσία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την πρώτη γραμμή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία διοργανώνει κινητοποίηση στις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με πορεία που θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στις 8:00.

Επίσης, για δεύτερη φορά έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την άρση των αναστολών «τώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει και παραχαλάρωσαν τα μέτρα αποφυγής της διασποράς» και αναμένει την εκδίκαση.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται και στην περικοπή του συνόλου του μηνιαίου μισθού των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή. «Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των Υγειονομικών που επέφερε τις αναστολές εργασίας δεν έχει κανένα υγειονομικό όφελος και στερεί από το σύστημα κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα τις υπηρεσίες των 7.000 συναδέλφων».

«Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τα τηρούσαν επί 18 μήνες οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή και θα τα τηρούν μετά την άρση του μέτρου» καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή