Κ. Μητσοτάκης: Έχουμε δύσκολο χειμώνα μπροστά – Θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες

«H Ν.Δ. είναι ισχυρή - Στις εκλογές του 2023 ο λαός θα κρίνει»

by Times Newsroom

«Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται» επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες και στελέχη της Ν.Δ. που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν σε καφέ, στο κέντρο των Σερρών, ενώ τόνισε πως η παράταξη «είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση».

«Έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πάντως πως «θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος». «Θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης πως «η κρίση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών, πρέπει να τη διαχειριστούμε όμως και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση»

Συνέστησε ακόμη «λίγο υπομονή μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» όπου θα παρουσιάσει το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας «για τον δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται».

«Κώστας Αχ. Καραμανλής: Όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας»

Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Κύριε Πρόεδρε καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε μια γροθιά μαζί σας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι Έλληνες.

Σήμερα είχαμε τη χαρά με τον πρόεδρο και τους αγαπητούς συναδέλφους να επισκεφθούμε τρία σημαντικά έργα που έχουν γίνει στον τόπο μας. Μαζί με όλα τα άλλα έργα που γίνονται και στις Σέρρες και στη Βόρεια Ελλάδα, η Ελλάδα και η Βόρεια Ελλάδα αφήνει το χθες πίσω της και γι’ αυτό έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Διότι ο πρόεδρος ήταν πάντα δίπλα σε όλους μας για να κάνουμε αυτό το έργο πραγματικότητα».

«Στις εκλογές του 2023 ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση απαντά «με έργα μικρά και μεγάλα στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών αντιπάλων της». «Η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το “έργο” κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν -τι αναρωτιέμαι άραγε- τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, κοιτάζει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα, εδώ από τις Σέρρες» τόνισε.

«Περνάμε δύσκολους καιρούς, εν μέσω μίας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης. Δε νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία να χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία», συνέχισε.

Υπογράμμισε επιπλέον πως «η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδος».

Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που άφησε, όπως είπε, ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της χώρας.

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο Δήμαρχος ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όπου ένα μικρό αγόρι με μια ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας, του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ», είπε ο Πρωθυπουργός.

Οι αναφορές αυτές έλαβαν χώρα στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης και των αναφορών του στο θέμα των παρακολουθήσεων. Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «κανένα άδειασμα του πρωθυπουργού, καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε στη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή