1821 Αποτυπώματα Ιστορίας

by ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΚΗΣ

Πού και πώς τυπώθηκε η πρώτη εφημερίδα του 1821; Ποιοι ήταν οι τυπογράφοι; Πώς βρέθηκε ο εξοπλισμός; Εκδόθηκαν άλλες εφημερίδες και πού;

200 χρόνια από την Παλιγγενεσία και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πίσω απ’ τα έντυπα ντοκουμέντα που φτάνουν μέχρι και τις μέρες μας, υπάρχει ο αγώνας, αυτός ο εξαιρετικός κι επίπονος αγώνας, που έδωσαν με πείσμα κι αποφασιστικότητα πάνω στα πιεστήρια οι πρώτοι Έλληνες τυπογράφοι, οι πρωτομάστορες κι αγωνιστές της ελευθερίας της ενημέρωσης, αλλά και της ελευθεροτυπίας.

Ακούστε στο podcast μου: “1821 Αποτυπώματα Ιστορίας” μια αναδρομή σε άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του ’21 με οδηγό τα πρώτα αποτυπώματα πάνω στις -πικρές κάποιες φορές- σελίδες εφημερίδων της εποχής.

The following two tabs change content below.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Βουτσινάκης είναι διδάκτορας στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει εξειδικευτεί σε θέματα management. Το συγγραφικό του έργο καθορίζεται μέχρι σήμερα από την επιστημονική του κατάρτιση και την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Είναι επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών και διετέλεσε Διευθυντής στο Εθνικό Τυπογραφείο. Έργα του: "Λάβε τα μέτρα σου", "Εθνικό Τυπογραφείο. Εφημερίς της Κυβερνήσεως".

Τελευταία άρθρα απόΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΚΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή