2 Ιανουαρίου: Τι θα είναι ανοιχτό και τι όχι τη Δευτέρα

Kανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, αύριο, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

by Times Newsroom

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: «Με την είσοδο της νέας χρονιάς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών σε κάθε γωνιά της Αττικής θα βρίσκονται και πάλι πίσω από τους πάγκους τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες των καταναλωτών που παραδοσιακά τις εμπιστεύονται για τα ψώνια τους, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο ποιότητα-ποικιλία-τιμή που σε κάθε λαϊκή αγορά συνδυάζεται ιδανικά, συμβάλλοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στη διαρκή προσπάθεια των ελληνικών νοικοκυριών να ορθώσουν ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην ακρίβεια και στην κερδοσκοπία».

Στο μεταξύ, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ εμπορικών επιχειρήσεων και εμποροϋπαλλήλων έχει ξεσπάσει με αντικείμενο τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023. Αντιπαράθεση υπάρχει και μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς άλλες δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ άλλες δηλώνουν ότι θα τα κρατήσουν κλειστά.

Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατ’ έθιμον αργία. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, επιστολή η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά στις 2 Ιανουαρίου 2023

Με εξαίρεση όσους τελικά ανοίξουν -που φαίνεται προς το παρόν πως θα είναι μειοψηφία, τα καταστήματα θα επιστρέψουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, και τα Lidl ενώ κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός».

Το ωράριο λειτουργίας τη συγκεκριμένη μέρα είναι το ίδιο που ισχύει με όλες τις υπόλοιπες ημέρες, αφού το εορταστικό ωράριο τελειώνει το Σάββατο 31/12 και το λιανεμπόριο επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια θα είναι κλειστά στις 2/1

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023 θα λειτουργήσει το εμπορικό εκπτωτικό χωριό McArthur Glen αλλά και το Smart Park. Εκεί, σύμφωνα με την «Καθημερινή», διατηρεί και καταστήματα η Inditex, με τα Zara να μένουν κλειστά, όπως και τα H&M. Η Intersport από την άλλη θα λειτουργήσει όσα καταστήματά της βρίσκονται σε outlet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κλειστό θα είναι το Attica, ενώ το Jumbo αναμένεται επίσης να μείνει ανοικτό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή