2022: Προσβλέποντας σ’ έναν καινούργιο κόσμο

Ερχόμαστε από πολύ μακριά και έχουμε αποστολή να πάμε πολύ μακριά!

by Times Newsroom
  • Γράφει ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

Μας ζόρισε πολύ, είναι αλήθεια ο χρόνος, που φεύγει και με τα οικονομικά και με την κλιματική διαταραχή, αλλά κυρίως με τον κορονοϊό. Στα τελευταία του μάλιστα για να είναι με το πνεύμα των ημερών έπαιξε τα ρέστα του με την παραλλαγή «ο». Δεν έμαθε ένα χρόνο ολόκληρο ότι εμείς είμαστε θιασώτες των αλλαγών και όχι των παραλλαγών.

Αυτή η πανδημία είναι μια δοκιμασία από τις πολλές που έχουμε περάσει. Ουκ έστιν αριθμός. Πόλεμοι λιμοί, λοιμοί καταποντισμοί δε μας λύγισαν. Υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και έχουμε αποστολή να πάμε πολύ μακριά. Δεν χρησιμοποιώ το τετριμμένο «η ζωή θα νικήσει», γιατί δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. Οι πανδημίες είναι κομμάτι της ζωής και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Ο νέος χρόνος, το 2022 είναι φανερό ότι δεν θα μας υποδεχτεί με τις καλύτερες διαθέσεις. Θα πάρει απ’ τον προηγούμενο την σκυτάλη με όλα τα προβλήματα και φυσικά με τον κορονοϊό. Έτσι όμως αποδεικνύεται πως η ζωή είναι ένας αγώνας και για το παραμικρό που θέλουμε για να την κάνουμε καλύτερη. Θα τον παλέψουμε και αυτόν. Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Με στόχο όταν θα φεύγει να έχουμε κάνει άλμα μπροστά, να έχουμε νικήσει τον κορονοϊό και τα προβλήματά μας να είναι άλλα από τα τωρινά εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να μας ζόρισε ο χρόνος που φεύγει, αλλά δεν μας γονάτισε γιατί ως γνωστόν «ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του». Στους νεκρούς από την πανδημία ας γονατίσουμε με το βλέμμα στον νέο χρόνο και ας αναστοχαστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή