25η Μαρτίου – Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Οι ατσάλινοι γίγαντες του ΄21 ας είναι η Έμπνευση και η Πυξίδα μας

«Χωρίς την 25η Μαρτίου του 1821 δεν θα υπήρχε η Ελλάς!»

by Times Newsroom

«Η 25η Μαρτίου είναι η γιορτή, το διαμάντι στο στέμμα όλων των επετείων που γιορτάζουμε εμείς οι Έλληνες! Η εορτή των εορτών! Χωρίς την 25η Μαρτίου του 1821 δεν θα υπήρχε η Ελλάς!! Τιμή και δόξα ανείπωτη σ’ αυτούς που το κατάφεραν! Σ’ όλους αυτούς που με τις ζωές τους, τον αγώνα τους, το αίμα τους, τις περιουσίες τους, το βιός τους ολάκερο, χάραξαν το μονοπάτι της σύγχρονης Ελλάδας και την ξανάβαλαν στον Χάρτη του παγκόσμιου διεθνούς συστήματος».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην ημερήσια διαταγή του, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με την ευκαιρία του αυριανού διπλού εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Οι πλάκες της Ιστορίας κινούνται. Υπήρξαν έθνη που στο διάβα της Ιστορίας χάθηκαν, έσβησαν, εξαφανίστηκαν ή αφομοιώθηκαν στους αιώνες που πέρασαν. Εμείς όμως οι Έλληνες, το Ελληνικό Έθνος κατάφερε να ζήσει, κατάφερε να δυναμώσει κι είμαστε σήμερα εδώ. Σε μια δύσκολη εποχή και σε μια δύσκολη γειτονιά! Αυτοί οι ατσάλινοι γίγαντες του ΄21 ας είναι ο Οδηγός και ο Φάρος μας. Η έμπνευσή μας και η Πυξίδα μας. Για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Πατρίδας.

Το πόσο σημαντικά, πόσο πολύτιμα και τελικά πόσο αναντικατάστατα είναι αυτά τα δύο αγαθά, η Ελευθερία και η Εθνική Ανεξαρτησία, το κατέδειξαν οι δυσάρεστες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη

Οι Ήρωες του ‘21 από τους οποίους προερχόμεθα, μας καλούν να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος αυτήν την υπέροχη Πατρίδα κι ο λόγος είναι τόσο απλός και μεγαλειώδης: “Ουδέν αρ’ ην φίλτερον άλλο Πατρίς”, “Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγαπημένο από την Πατρίδα”! Αυτός είναι ο αυτοσκοπός της προπαρασκευής μας και της επίπονης εκπαίδευσής μας, αυτός είναι τελικά ο αυτοσκοπός της Ύπαρξής μας! Το ξέρω καλά ότι μ’ αυτό αρχίζει και τελειώνει κάθε ημέρα σας και σας συγχαίρω γι’ αυτό», επισημαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και προσθέτει:

«Η Πολιτεία μάς στηρίζει εμπράκτως και η ελληνική κοινωνία μάς εμπιστεύεται, κατανοώντας ότι οι δαπάνες για την κάλυψη των εξοπλιστικών μας αναγκών συνιστούν αποτελεσματική επένδυση στην Εθνική Άμυνα της χώρας. Έτσι χτίζεται και ενδυναμώνεται η αποτρεπτική ικανότητά μας. Έτσι διασφαλίζεται το μέλλον, μέσα από την ισχυροποίηση του παρόντος. Οι Έλληνες πολίτες μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται, εμπιστεύονται τον κάθε έναν και την κάθε μία από εσάς, αναγνωρίζοντας στα πρόσωπά σας τους αγέρωχους, ατσάλινους και απολύτως αποφασισμένους και αφοσιωμένους Φύλακες της Πατρίδας!

Χάρη σε σας εδραιώνεται η σταθερότητα, η ειρήνη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας, ενώ με την άριστη ικανότητα που επιδεικνύετε στις διεθνείς στρατιωτικές υποχρεώσεις στις οποίες συμμετέχετε, προβάλλετε την Ελλάδα διεθνώς, τοποθετώντας την στην υψηλή θέση που της αξίζει!».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του προτρέποντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: «Συνεχίστε έτσι, το ίδιο δυνατά, με το ίδιο πελώριο Ηθικό. “Νοιώστε για την Πατρίδα στα σπλάχνα χαλασμό”. Κλείστε στην καρδιά και την ψυχή σας την Ελλάδα και τότε όλα είναι απλά!!! Αυτό έκαναν οι Ήρωες που γιορτάζουμε σήμερα. Υπέροχοι, ακατάβλητοι, αδούλωτοι και ηρωικοί! Στα ίδια μέρη στέκεστε κι εσείς! Υπερήφανοι, αγέρωχοι, ατσάλινοι, αποφασισμένοι και πάντα έτοιμοι!! Έρχεστε απ’ τα βάθη της Ιστορίας κι αυτό το ξέρουν όλοι!!! Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε και το κάνουμε με χαρά, είναι ένας και μόνο. Τον υπαγορεύει η αγάπη για την Ελλάδα, την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Κι αυτό ας το θυμούνται όλοι, αλλά πρώτοι εμείς!».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή