Σύσσωμη η ΝΔ στηρίζει Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής – Το παρασκήνιο της απόφασης

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, μετά από την «ψήφο εμπιστοσύνης» της Νέας Δημοκρατίας στο Νίκο Χαρδαλιά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

by Times Newsroom

Μετά από τις αναταράξεις των τελευταίων ημερών, επανήλθε η ηρεμία με τον Γιώργο Πατούλη να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να δηλώνει πιστός στην παράταξη και υποστηρικτής του νέου υποψηφίου.

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει  από την Δευτέρα (31 Ιουλίου) το πρωί όταν επισημοποιήθηκε το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά. «Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς» ανέφερε η ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα.

Στην συνέχεια την ίδια μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Πατούλης θα σεβόταν την απόφαση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε τηλεφωνικά νωρίς το απόγευμα τον κυβερνητικό εκπροσωπο Παύλο Μαρινάκη για την απόφαση του να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα και στη συνέχεια βγήκε η επίσημη ανακοίνωσή του. Κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για μία πολιτικά ώριμη και παραταξιακά ενωτική στάση του Γιώργου Πατούλη που ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης αλλά και της πολιτικής συγκυρίας.

Γιώργος Πατούλης: Η ανακοίνωση

Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές,  όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής,  συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός  στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω  να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου  αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία.  Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική.

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ όσους περιφερειάρχες δεν στηρίξαμε

Στο νησί της Λέσβου μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

“Ο στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι η καλύτερη υποψηφιότητα για να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στη Μυτιλήνη στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του πρώην αρχηγού ΓΕΣ , πρώην υφυπουργού ‘Αμυνας και υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο πρόσωπο του κ.Στεφανή συναντώνται τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το ρόλο του περιφερειάρχη, και τόνισε ότι είναι “εργατικός, πειθαρχημένος έχει γνώση και διοικητική εμπειρία”.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήρε την εμπειρία του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και -όπως είπε- την έφεσή του στην ομαδική δουλειά, προσθέτοντας ότι “δεν δίστασε να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές με ευπρέπεια και διακριτικότητα”.

“Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο” είπε ο κ.Μητσοτάκης, και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

“Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με αποτελεσματικότητα ώστε σήμερα να μην αποτελεί πρόβλημα για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και συμπλήρωσε:

“Προσωπικά αισθάνομαι άνετα με την επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή και θα έχει την στήριξη του κόμματος. Θεωρώ ότι είναι η σωστή επιλογή για το βόρειο Αιγαίο”.

Αναφερόμενος επίσης με έμμεσο τρόπο στην στάση του Γιώργου Πατούλη ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την την αξιοπρέπεια με την οποία υποδέχθηκε την κομματική επιλογή. «Ευχαριστώ όσους δεν στηρίξαμε, με αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν την επιλογή μας», είπε χαρακτηριστικά ανεφερόμενος στον Γιώργο Πατούλη και τον Σωτήρη Νίκα τον οποίον επίσης δεν στήριξε η ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη για την επιλογή και την στήριξη του, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει να δίνει λύσεις και γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις, καθώς και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. “Προσέρχομαι στον αγώνα με στόχο να δώσω και όχι να πάρω” είπε ο κ.Στεφανής.

Γιώργος Πατούλης: Το ζεϊμπέκικο και… οι αστοχίες που του καταλογίζουν

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα Χαρδαλιά στην Περιφέρεια της Αττικής ξεκίνησε από ένα ζεϊμπέκικο και συγκεκριμένα από το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη την ώρα που η χώρα καιγόταν και εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο.

Ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν πως το ζεϊμπέκικο αυτό ήταν αφορμή για την απόσυρση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στον Γιώργο Πατούλη.

Σύμφωνα με πηγές, στο Μαξίμου υπήρχε διάχυτη δυσαρέσκεια για μία σειρά από αστοχίες του νυν περιφερειάρχη Αττικής αναφορικά με τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, όπως οι πυρκαγιές, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα με τα χιόνια.

Ξανά στη Γλυφάδα ο Παπανικολάου

Χθες το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανικολάου θα είναι και πάλι υποψήφιος για τον Δήμο Γλυφάδας. Σε ανάρτησή του ανέφερε: «Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Λευκωσία, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά την αναβολή του ταξιδιού του λόγω της μοιραίας πτώσης του Καναντέρ στην Κάρυστο, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη Λέσβο, για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 Σύσσωμη η ΝΔ στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά

Μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη ήταν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του κόμματος να ανακοινώνουν τη στήριξή τους στον νέο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com