Α. Φάουτσι: Δύσκολα οι ΗΠΑ θα ξαναμπούν σε lockdown

by Times Newsroom 1

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν αναμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψουν σε lockdown, παρά τις αυξανόμενες λοιμώξεις Covid-19 εξαιτίας της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε άλλα lockdown», δήλωσε ο κ. Φάουτσι, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο ABC.

«Νομίζω ότι έχουμε (εμβολιάσει) μεγάλο ποσοστό ανθρώπων- όχι αρκετό για να συντρίψουμε το ξέσπασμα – αλλά πιστεύω αρκετό για να μην μας επιτρέψει να μπούμε στην κατάσταση που βρισκόμασταν τον περασμένο χειμώνα».

Αν και ο Φάουτσι δεν πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρειαστεί να κλείσουν ξανά την οικονομία τους όπως πέρυσι, προειδοποίησε στο ABC ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν» εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

«Έχουμε 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που είναι επιλέξιμοι να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάζονται», είπε.

Ο μέσος αριθμός νέων κρουσμάτων που αναφέρονται κάθε μέρα σχεδόν διπλασιάστηκε τις τελευταίες 10 ημέρες και ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών σε πολλές πολιτείες αυξάνεται, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Ταυτόχρονα όμως, ο αριθμός των Αμερικανών που εμβολιάζονται έχει αυξηθεί.

με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή