Α. Φάουτσι: Η πανδημία ανέδειξε την αδιαμφισβήτητη επίδραση του ρατσισμού

by Times Newsroom 1

Ο Άντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, ο οποίος ηγείται της απάντησης απέναντι στην Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε την Κυριακή ότι «οι αναμφισβήτητες επιδράσεις του ρατσισμού» έχουν οδηγήσει σε απαράδεκτες ανισότητες στην υγεία που έπληξαν ιδιαίτερα τους Αφροαμερικανούς, τους Ισπανόφωνους και τους Ιθαγενείς Αμερικανούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Covid-19 έχει φωτίσει έντονα τις αποτυχίες της δικής μας κοινωνίας», δήλωσε ο Δρ Φάουτσι κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης για το Πανεπιστήμιο Emory.

Μιλώντας από την Ουάσινγκτον, ο κ. Φάουτσι είπε στους αποφοίτους στην Ατλάντα ότι πολλά μέλη μειονοτικών ομάδων εργάζονται σε χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας όπου ενδέχεται να εκτεθούν στον ιό. Είπε επίσης ότι είναι πιο πιθανό να μολυνθούν εάν εκτεθούν λόγω ιατρικών καταστάσεων όπως υπέρταση, χρόνια πνευμονοπάθεια, διαβήτης ή παχυσαρκία.

«Τώρα, πολύ λίγες από αυτές τις συννοσηρότητες έχουν φυλετικούς καθοριστικούς παράγοντες», δήλωσε ο κ. Φάουτσι. «Σχεδόν όλα σχετίζονται με τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας που χρονολογούνται από δυσμενείς συνθήκες που μερικοί έγχρωμοι βρίσκουν από τη γέννησή τους σχετικά με τη διαθεσιμότητα επαρκούς διατροφής, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις αναμφισβήτητες επιπτώσεις του ρατσισμού στην κοινωνία μας».

Ο κ. Φάουτσι είπε ότι η διόρθωση των κοινωνικών λαθών θα χρειαστεί δέσμευση δεκαετιών και προέτρεψε τους αποφοίτους να είναι μέρος της λύσης. Τόνισε πως μόλις η κοινωνία επιστρέψει σε «κάποια μορφή κανονικότητας», οι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μολυσματικές ασθένειες κόστισαν δυσανάλογα στις μειονότητες τόσο σε θύματα όσο και σε νοσοκομειακή περίθαλψη.

«Η κοινωνική διαίρεση είναι αντιπαραγωγική σε μια πανδημία», δήλωσε ο κ. Φάουτσι. «Δεν πρέπει να διαφωνούμε μεταξύ μας, καθώς ο ιός είναι ο εχθρός, όχι οι άνθρωποι μεταξύ τους».

Με πληροφορίες από το Politico και τον Guardian

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή