Α. Λοβέρδος στο ΕΡΤnews: Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες δεν επιθυμούν τρίτη κάλπη

Αν κατέβουμε τώρα στον δρόμο και ρωτήσουμε «Θες να κάνουμε τρίτες εκλογές;», το 90% των λογικών Ελλήνων πολιτών θα σου πει «όχι», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος

by Times Newsroom

«Από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, προσώρας», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» και τη Βάλια Πετούρη, αναφερόμενος στις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

«Μέχρι την Κυριακή των εκλογών πρέπει να έχουν διαμορφωθεί οι συγκλίσεις. Μπορεί να συμπέσουν οι θέσεις ενός κόμματος, με ένα άλλο (…) το οποίο δεν το ενδιαφέρει ο τρόπος που θα αποκρούσεις την προσπάθεια προσβολής της εδαφικής σου ακεραιότητας; Αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ, ναι», είπε ο κ. Λοβέρδος σχολιάζοντας την επικείμενη επέκταση του φράχτη στον Έβρο, με φόντο τις κομματικές συνεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Η ημερήσια διάταξη των πολιτικών προβλημάτων της χώρας που θα αποκτήσουν προεκλογικο χαρακτήρα, προκύπτουν από δύο πηγές: Τι φέρνει η συγκυρία και οι πολιτικές προτεραιότητες που βάζουν τα κόμματα. Το θέμα του φράχτη έγινε πολιτικώς επίμαχο λόγω ΣΥΡΙΖΑ».

«Από το θέμα των Τεμπών προκύπτουν δύο σημαντικές πολιτικές προτεραιότητας: Πρώτον, η αξιολόγηση (…) Βεβαίως και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχει η κυβέρνηση. (…) Δεύτερον, έχει αυτή η κυβέρνηση τη διάθεση να επιταχύνει τον αγώνα κατά της γραφειοκρατίας στη δικαιοσύνη και τη διοίκηση; Δεν το είδα», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, στρέφοντας τα πυρά του στο κυβερνών κόμμα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι «στην προεκλογική περίοδο, καταλαβαίνει, ορθώς, ότι τα κόμματα επιδίδονται σε έναν ανταγωνισμό, αναφορικά με το ποιο κόμμα θα κερδίσει περισσότερες ψήφους. Προφανώς εμείς το κάνουμε αυτό και καλά κάνουμε».

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μετά το Πάσχα θα μετρήσουν την πολιτική κατεύθυνση του κόσμου, η οποία έχει επηρεαστεί σε τεραστιο βαθμό από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Κληθείς από τον Τάσο Οικονόμου, επικεφαλής του ertnews.gr να απαντήσει στο πώς είναι δυνατόν και εφικτό να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις ανάμεσα στα κόμματα, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι «με τόσες διαφωνίες με τη Νέα Δημοκρατία και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπαρκτές διαφωνίες, δεν βλέπουμε με κανέναν τρόπο να φτιάξετε κυβέρνηση. Και λέω ότι έχουμε δύο πηγές θεμάτων: η μία είναι τα κόμματα και οι προτεραιότητες που βάζουν. Εγώ θα βάζω θέματα εξωτερικής πολιτικής ό, τι και να γίνει. Δεν είναι όμως πάντα επίκαιρα αυτά, πρέπει όμως να μπουν. Ένα λοιπόν οι προτεραιότητες των κομμάτων και δύο η πολιτική συγκυρία. Με βάση την πολιτική συγκυρία διαμορφώνονται οι εξελίξεις». Υπογράμμισε ακόμη ότι «επειδή έχουμε μπροστά μας δύο ολόκληρους μήνες, ας συζητήσουμε αυτά που είναι κρίσιμα για κάθε κόμμα και για κάθε πολιτικό για την επόμενη μέρα. Και θα έρθει και η ώρα που θα συζητηθούν τα θέματα των συνεργασιών με πιο επίκαιρο τρόπο».

Αν κατέβουμε τώρα στον δρόμο και ρωτήσουμε «Θες να κάνουμε τρίτες εκλογές;», το 90% των λογικών Ελλήνων πολιτών θα σου πει «όχι», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή