Αδέλφια της Ιταλίας: Διεγράφη υποψήφιος βουλευτής που εξυμνούσε τον Χίτλερ

Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», που αναμένεται να κερδίσει τις εθνικές εκλογές της Ιταλίας την Κυριακή, απέπεμψε έναν από τους υποψηφίους του, γιατί εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ σε διαδικτυακές του αναρτήσεις.

by Times Newsroom

Το συγκεκριμένο κόμμα έχει τις ρίζες του σε μια νεοφασιστική ομάδα που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά η ηγέτιδά του Τζόρτζια Μελόνι, που ενδέχεται να είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, προσπαθεί τελευταία να αποστασιοποιηθεί από την ακροδεξιά και λέει ότι το κόμμα της είναι απλώς συντηρητικό.

Οι επικριτές, ωστόσο, λένε ότι οι φασιστικές αντιλήψεις εξακολουθούν να «ανθίζουν» στις τάξεις του κόμματος και η εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα ένα σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύτηκε πριν από οκτώ χρόνια από τον υποψήφιο βουλευτή Καλότζερο Πιζάνο, στο οποίο χαρακτήριζε τον Χίτλερ «μεγάλο πολιτικό».

Ο Πιζάνο, ο οποίος ήταν υποψήφιος στο νησί της Σικελίας, είχε επαινέσει σε δημοσίευσή του κάποιον που χαρακτήριζε τη Μελόνι ως «σύγχρονο φασίστα», γράφοντας ότι το κόμμα «ποτέ δεν έκρυψε τα αληθινά του ιδανικά».

Αφότου ήρθαν ξανά στην επιφάνεια, οι δημοσιεύσεις του Πιζάνο προκάλεσαν οργή στην ιταλοεβραϊκή κοινότητα. «Η ιδέα ότι όσοι επαινούν τον Χίτλερ μπορεί να κάθονται στο επόμενο κοινοβούλιο είναι απαράδεκτη», έγραψε στο Twitter η Ρουθ Ντουρεγκέλο, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Ρώμη.

Απαντώντας στη διαμάχη, τα «Αδέλφια της Ιταλίας» ανακοίνωσαν ότι διαγράφουν τον Πιζάνο με άμεση ισχύ. «Από αυτή τη στιγμή, ο Πιζάνο δεν εκπροσωπεί πλέον το κόμμα σε κανένα επίπεδο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Πιζάνο ζήτησε συγγνώμη. «Πριν από χρόνια, έγραψα πράγματα που ήταν πραγματικά λάθος», έγραψε στο Facebook, προσθέτοντας ότι είχε αφαιρέσει τις εν λόγω αναρτήσεις από τον λογαριασμό του εδώ και αρκετό καιρό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com