Άδωνις Γεωργιάδης: Χωρίς το «καλάθι του νοικοκυριού» θα αυξάνονταν οι τιμές σε 500 προϊόντα

«Δεν ντρέπεται ο Τσίπρας; “Πούλησε” αλληλεγγύη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

by Times Newsroom

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ όπου υπερασπίστηκε την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας «το καλάθι του νοικοκυριού», λέγοντας πως «έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ».

Σε ερώτηση για το αν στις παρούσες συνθήκες με το κύμα ακρίβειας να συγκλονίζει την κοινωνία, οι Έλληνες είναι πιο φτωχοί, ο υπουργός, απάντησε: «Το εισόδημα έχει συμπιεστεί, διότι η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη» και συνέχισε:

«Άλλωστε ο πρόεδρος Πούτιν, όταν αποφάσισε να κάνει αυτό τον ενεργειακό εκβιασμό στην Ευρώπη, τον έκανε με έναν πολιτικό στόχο. Πίστευε ότι οι λαοί της Ευρώπης, λόγω του πληθωρισμού και της φτώχειας που αυτός θα φέρει, θα ρίξουν τις κυβερνήσεις και θα δουν πιο φιλορωσικές κυβερνήσεις στα κράτη. Άρα ζούμε έναν πόλεμο. Έχουμε έναν άνθρωπο που κλέβει τα λεφτά μας. Τον Πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος δι’ αυτού του τρόπου πιστεύει ότι θα πετύχει τους πολιτικούς του στόχους».

«Το καλάθι του νοικοκυριού»

Έπειτα αναφέρθηκε και στο «καλάθι του νοικοκυριού». Αναφερόμενος στο αν με αυτή τη δράση έχουν μειωθεί ουσιαστικά οι τιμές, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι προσφορές έχουν πολλαπλασιαστεί στα σούπερ μάρκετ. Διάφορες μάρκες που έχουν χάσει πελάτες, δια των προσφορών προσπαθούν να τους κερδίσουν πίσω» και συμπλήρωσε: «Έχουν μειωθεί οι τιμές. Σε ορισμένα προϊόντα μάλιστα, πολύ. Αν δεν υπήρχε “το καλάθι του νοικοκυριού”, θα είχαν αυξηθεί οι τιμές σε 500 προϊόντα».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το ότι για τα ίδια βασικά προϊόντα που ο Έλληνας πληρώνει 54 ευρώ με βασικό μισθό 755 ευρώ, ο Γερμανός πληρώνει 59 ευρώ με το μισθό του στα 1.621 και τον Πορτογάλο να πληρώνει 43 ευρώ με μισθό 823 ευρώ, υπογράμμισε: «Ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ των χωρών, υπάρχουν. Όμως, πλέον έχουμε 2% χαμηλότερο πληθωρισμό από τα ευρωπαϊκά κράτη».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε, επίσης ότι: «Η γκρίνια δεν κάνει καλό στην οικονομία. Είναι ζημιά. Αν θέλουμε να πούμε με ειλικρίνεια ότι αυτή τη φορά οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ “έχουν βάλει μεγάλη πλάτη”. Αν εμείς όλοι μας, όταν μπαίνουμε σε σούπερ μάρκετ, αγοράζουμε έστω μερικά προϊόντα από το “καλάθι”, θα τους αναγκάζουμε κάθε εβδομάδα να μειώνουν τις τιμές».

Η στήριξη των συνεπών δανειοληπτών

Μιλώντας για τα «κόκκινα δάνεια», ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Θεωρώ ότι πάντοτε στο κομμάτι των ευάλωτων συμπολιτών μας, δηλαδή όχι γενικά σε όλα, αλλά στο κομμάτι εκείνων των ανθρώπων που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα και πραγματικά ο πληθωρισμός τους βάζει στα όρια της ανέχειας, πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να βρούμε τρόπους να τους βοηθήσουμε».

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τόνισε: «Η σύγκριση του εξωδικαστικού συμβιβασμού Μητσοτάκη με αυτόν του Τσίπρα είναι 9 δάνεια ακέραιος αριθμός επί Τσίπρα και κάποιες χιλιάδες δάνεια επί Μητσοτάκη».

«Δεν ντρέπεται ο Αλέξης Τσίπρας; “Πούλησε” αλληλεγγύη»

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού στην οποία έγινε έξωση, αναφέροντας:

«Ο άνθρωπος πήγε στο σπίτι μιας κυρίας που υποφέρει, που έχει την προσωπική της μεγάλη περιπέτεια – αυτή που είδε όλη η Ελλάδα – και της πούλησε αλληλεγγύη. Ποιος; Την κ. Κολοβού την κυνηγάει ένα fund. Αυτό έχει πάρει το δάνειο από την τράπεζα που είχε πάρει το δάνειο η κ. Κολοβού με νόμο του Αλέξη Τσίπρα. Έχει γίνει ο πρώτος της πλειστηριασμός στην κατοικία της επί Αλέξη Τσίπρα. Και πάει ο άνθρωπος αυτός και πουλάει αλληλεγγύη – και δεν ντρέπεται εκείνη την ώρα; Εμείς έχουμε ήδη μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας με απόφασή του κ. Σταϊκούρα».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή