Αφγανιστάν: Αερογέφυρα με ιατροφαρμακευτικό υλικό έστησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

by Times Newsroom 1

Αεροπλάνο που μεταφέρει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό προσγειώθηκε σήμερα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ, το πρώτο φορτίο που φθάνει στη χώρα από τότε που το Αφγανιστάν τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

“Έπειτα από ημέρες ακατάπαυστης δουλειάς για την εξεύρεση λύσης, έχω τη χαρά να πω ότι τώρα είμαστε σε θέση να ανεφοδιάσουμε μερικώς τις δομές υγείας στο Αφγανιστάν και να διασφαλίσουμε ότι –επί του παρόντος– οι υποστηριζόμενες από τον ΠΟΥ υπηρεσίες υγείας, μπορούν να συνεχίσουν” το έργο τους, δήλωσε ο ‘Αχμεντ Αλ Μαντχάρι, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την ανατολική Μεσόγειο, σε ανακοίνωση.

Ο ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι το ιατροφαρμακευτικό υλικό πρόκειται να εξαντληθεί σε λίγες ημέρες στο Αφγανιστάν, ανακοινώνοντας ότι ελπίζει να δημιουργηθεί μια αερογέφυρα στη βόρεια πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ μέχρι τότε, με τη βοήθεια των πακιστανικών αρχών.

Οι 12,5 τόνοι ιατροφαρμακευτικού υλικού που έφθασαν σήμερα περιέχουν κιτ για τη θεραπεία τραυμάτων, κιτ πρώτων βοηθειών, αρκετά για να καλυφθούν οι βασικές υγειονομικές ανάγκες 200.000 και πλέον ανθρώπων καθώς και να γίνουν 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις και για την περιποίηση 6.500 ασθενών με τραύματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Το υλικό θα παραδοθεί σε 40 υπηρεσίες υγείας σε 29 επαρχίες σε όλο το Αφγανιστάν, πρόσθεσε.

Το αεροπλάνο, το οποίο παρασχέθηκε από την κυβέρνηση του Πακιστάν, πέταξε από το Ντουμπάι στο αεροδρόμιο του Μαζάρ-ι-Σαρίφ. Ήταν η πρώτη από τις τρεις πτήσεις που προγραμματίζονται με τις Πακιστανικές Διεθνείς Αερογραμμές (PIA) προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικές προμήθειες στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή