Αφγανιστάν: Αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά Ταλιμπάν μετά τη συμφωνία της Ντόχα

by Times Newsroom 1

Αεροπορική επιδρομή κατά μαχητών των Ταλιμπάν στην νότια επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν πραγματοποίησαν σήμερα οι ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, γνωστοποιώντας την πρώτη αμερικανική αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το Σάββατο στην Ντόχα.

«Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στη Ναχρ-ι Σάρατζ, στη Χελμάντ, κατά μαχητών των Ταλιμπάν που επιτίθενταν ενεργά στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Επρόκειτο για αμυντικό πλήγμα για να σταματήσει την επίθεση», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ο σμήναρχος Σόνι Λέγκετ.

«Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στην ειρήνη, αλλά έχουμε ευθύνη να υπερασπιστούμε τους Αφγανούς εταίρους μας», προσθέτει στο μήνυμά του, στο οποίο καλεί επίσης τους Ταλιμπάν να σταματήσουν «τις άσκοπες επιθέσεις» και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Η Ουάσιγκτον και οι Ταλιμπάν υπέγραψαν το Σάββατο στην Ντόχα μια ιστορική συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα τον τερματισμό των βίαιων ενεργειών από τους Ταλιμπάν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή