Αφού ξόδεψε τα λεφτά που άφησε ο Καμίνης, τώρα προσπαθεί να εξοντώσει τους δημότες

by Νίκος Λαγκαδινός

Στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 1.7.2020), ο δήμαρχος Αθηναίων σχεδιάζει ως “Κωστάκης” τον «Μεγάλο Περίπατο»!

  • Γράφει ο Νίκος Χ. Λαγκαδινός
  • nikos.lagadinos@yahoo.gr

Παρακολουθώ εσχάτως την συμπεριφορά κάποιων πολιτικών σε σχέση με τον διάλογο που υποτίθεται ότι τον επιζητούν ώστε επιτέλους να υπάρξει συναίνεση σ’ αυτή τη χώρα. Σε γενικές γραμμές οι πάντες μιλάνε για διάλογο για να δείξουν φυσικά την προσήλωσή τους στη δημοκρατία και τις αρχές της. Και στο ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο επίπεδο, δεν υπάρχει κανείς που να μην διεκδικεί τον διάλογο και να μην εξαίρει τις αρετές του.

Έτσι φτάνουμε στο σημείο, ν’ αναρωτιόμαστε εμείς οι αφελείς, που έχουμε καλή θέληση, πώς διάβολο γίνεται σε μιαν εποχή τόσο παθιασμένη για διάλογο, να συνεννοούνται τόσο λίγο οι άνθρωποι μεταξύ τους! Κι αυτό, μας φέρνει ενώπιον της πασίγνωστης ανθρώπινης διπροσωπίας, που λέει ότι όποιος διατυμπανίζει την προθυμία του για διάλογο, δεν σημαίνει απαραιτήτως και πως τον επιθυμεί. Απλώς μεταμφιέζει την εγωλατρική του προσήλωση στον μονόλογο. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν κάποιος φωνάζει για διάλογο; Με πρόσχημα την συνδιάλεξη γυρεύει ακροατήριο. Επιπλέον, έχει πεποίθηση στη ρητορική του δεινότητα ή, και το πιο αποτελεσματικό, στη δικολαβική του ευελιξία. Μπορεί κάποιος να σε αποκαλεί συνομιλητή αλλά σε κρατάει κάτω από την απειλή της εξουσίας του. Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί ο κόσμος μας δεν κατορθώνει να συνεννοηθεί. Είναι ένας κακόπιστος κόσμος…

  • Παρά την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης ότι δημιουργείται με τη βούλα της Βουλής προηγούμενο για πολιτικές διώξεις βουλευτών και μπαίνει σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου, τελικά η κυβερνητική πλειοψηφία με 162 ψήφους ήρε την ασυλία της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου μετά από μήνυση συνδικαλιστών της αστυνομίας. Δηλαδή, οι βουλευτές μπορούν να βρίζουν όποιον θέλουν και με όποιο λεξιλόγιο θέλουν και να μην τους ενοχλεί κανείς;;; Ποια ελευθερία του λόγου καταστρατηγείται; Μάλιστα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για «βαρύγδουπη ήττα του κοινοβουλευτισμού», επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της ΝΔ κάνοντας λόγο για «Νέα Δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα». Υπερβολές!!!

  • Οι Συριζαίοι ισχυρίζονται ότι σύντομα θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας!!!

Οι Συριζαίοι επικαλούνται το Σύνταγμα όταν τους βολεύει κι όταν δεν τους βολεύει το αγνοούν. Στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη οργίασαν στη Βουλή όπου συζητήθηκε η άρση της ασυλίας του. Παλιότερα υπερθεμάτιζαν στην κατάργηση. Τώρα που θίγεται ο “αγαπημένος” τους επαναστάτης υπερασπίζονται με πάθος την ασυλία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί μου δίνετε την ευκαιρία, για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, να πω τα έργα και τις ημέρες ενός συγκεκριμένου αχυρανθρώπου, ο οποίος με αυτό που γίνεται σήμερα, σας εξευτελίζει προσωπικά, εσάς σαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Μιλάω για τον κ. Κουρτάκη, που τον λέω αχυράνθρωπο και ας μου κάνει και άλλη μήνυση. Πριν από 3 μήνες ήρθε εδώ μήνυσή του που και τότε έλεγε ότι τον συκοφαντούσα. Με τα ίδια και κάποια λίγο διαφορετικά στοιχεία σήμερα ζητείται πάλι η άρση της ασυλίας μου. Τα ίδια πράγματα που έχω πει από το βήμα της βουλής, σε συνεδριάσεις ολομέλειας ή επιτροπών, σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του συγκεκριμένου κυρίου και πολλών άλλων σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη ΝOVARTIS, επειδή δεν κατάφερε την προηγούμενη φορά να αρθεί η ασυλία μου. Το είχατε υποτιμήσει τότε η μισή εξήγηση. Η άλλη μισή εξήγηση είναι ότι 15 με 20 βουλευτές σας δεν ήθελαν να ψηφίσουν την άρση της ασυλίας μου και να βαστήξουν φανάρι στον Κουρτάκη».

Πάντως, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζουν κάτω. Είναι πεπεισμένοι ότι γρήγορα θα κληθούν από τον ελληνικό λαό ν’ αναλάβουν τα ηνία της εξουσίας!!! Έτσι και ο Πολάκης βροντοφώναξε μέσα στη Βουλή ότι πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει ξανά την ευθύνη της χώρας, και χρησιμοποίησε μια μαντινάδα, κλείνοντας την ομιλία του: «Σαν πληγωθεί ο αετός, να μην τον λυπάσαι. Θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

  • Ωστόσο καιρός ήταν να δώσει ο παλικαράς Πολάκης εξηγήσεις διότι αφότου εμφανίστηκε στη δημόσια ζωή βρίζει και απειλεί τους πάντες από καθέδρας. 

  • Ο μεγάλος… άσχετος!!!!
    (Αφού ξόδεψε τα λεφτά που άφησε ο Καμίνης, τώρα προσπαθεί να εξοντώσει τους δημότες)

Θα μεταφέρω εδώ μερικά σχόλια που έγραψα στο facebook, γιατί κρίνω ότι καλό θα είναι να τύχουν μιας ευρύτερης δημοσιότητας, πέρα από εκείνην που απολαμβάνουν τα σημειώματά μου μεταξύ των διαδικτυακών φίλων. Έχουμε και λέμε…

Ο (απορίας άξιον πώς τον ψήφισαν για δήμαρχο) Κώστας Μπακογιάννης μάλλον ακόμα ζει στο δικό του κόσμο και νομίζει ότι μπορεί να διοικεί με τον ίδιο τρόπο πότε το Καρπενήσι, πότε τη Στερεά Ελλάδα ως περιφερειάρχης και πότε (τώρα) την Αθήνα ως δήμαρχος.
Από την ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της πρωτεύουσας η μόνη του έγνοια είναι η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!!! Γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες της διαφημιστικής πρακτικής, αλλά το θέμα είναι ότι αφότου εγινε δήμαρχος διαφημίζει… βιτρίνες!!!
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ήταν το Βατερλώ του, αλλά ακούγοντάς τον σήμερα το πρωί να συνεντευξιάζεται στο Σκάι, εκνευρίστηκα. Έδειξε ότι μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι έπραξε καλώς και δεν υπάρχει πρόβλημα με το έργο του αυτό που κόστισε εκατομμύρια και αναστάτωσε την Αθήνα με την επιβάρυνση της κυκλοφορίας και τα άπειρα προβλήματα που δημιούργησε.
Τις τελευταίες μέρες έχει βάλει μπροστά το σχέδιο εξόντωσης των δημοτών με τις αμέτρητες κλήσεις που “κόβουν” οι δημοτικοί υπάλληλοι, σε μια περίοδο πλήρους αναστάτωσης με τον κορωνοϊό και τα κυβερνητικά μέτρα. Είναι προφανές ότι θέλει να μαζέψει χρήμα…
Πάνω από 100.000 ετεροχρονισμένες κλήσεις ήρθαν στα σπίτια πολιτών (και σ’ εμένα ήρθε μια κλήση από το 2017 την οποία για άγνωστο λόγο δεν είχα λάβει) για παραβάσεις που αφορούσαν μέχρι και τα έτη 2015 – 2016. Κι απ’ ό,τι διαβάζω ο Δήμος Αθηναίων θα στείλει με ιδιωτική εταιρεία courier άλλες 770.000 κλήσεις!!!
Τι θέλει ο κύριος Μπακογιάννης;; Να βγάλει τα… σπασμένα του;;; Ή να μας εξοντώσει;;;

  • Τέχνη και δημοκρατία…

Είναι αλήθεια ότι η Τέχνη έχει χαρακτήρα χαρισματικό. Επόμενο είναι και η τιμή ενός έργου να κυμαίνεται ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων και γενικά των λαών. Ένα έργο τέχνης, ένα αριστούργημα λόγου χάρη ζωγραφικής ή γλυπτικής στη χώρα των Κάφρων δεν θα έχει καμιάν απολύτως αξία. Το ίδιο πάνω-κάτω σκέφτομαι μερικές φορές και για το πολίτευμα, για τη δημοκρατία που όλοι την θεωρούμε ως το απαύγασμα της ανθρώπινης σκέψης για την ειρηνική διαβίωση των ανθρώπων. Πώς να λειτουργήσει η δημοκρατία όταν επικρατεί η σύγχυση, που είναι απόρροια μιας κάποιας φτηνής επιτυχίας των μεν ή των δε;;; Πάντοτε αλλά και τώρα ιδιαίτερα κυρίαρχο φαινόμενο η σύγχυση των αξιών, απόρροια της γενικής οχλαγωγίας. Όπως “η Τέχνη δεν συνδέεται αναγκαστικά με την ομορφιά” [Χέρμπερτ Ριντ], έτσι και η δημοκρατία [που δεν έχει αδιέξοδα] δεν συνδυάζεται πάντα με την ομαλότητα, αφού άπειρες φορές παραβιάζεται η αγία αρχή της που είναι η επιβολή της πλειοψηφίας στη μειοψηφία…

  • Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου: Ερείπια της Παλμύρας!!!!

Όσο περνά ο καιρός και κάνω ένα προχώρημα
βαθύτερο μες στην παραδοχή, τόσο καταλαβαίνω
γιατί βαραίνεις κι αποχτάς τη σημασία
που δίνουν στα ερείπια οι άνθρωποι. Εδώ που όλα
σκουπίζονται, τα μάρμαρα κι οι πέτρες κι η ιστορία
μένεις εσύ με την πυρακτωμένη σου πνοή για να θυμίζεις
το πέρασμα ανάμεσα στην ομορφιά, τη μνήμη
εκείνου που εσίγησε ανεπαίσθητα εντός μου
σφαδάζοντας στην ίδια του κατάρρευση κι ακόμα
τους άλλους που ανύποπτοι μες σε βαθύν ύπνο διαρρέουν

Όσο περνά ο καιρός και προχωρώ βαθύτερα
στο ακίνητο φθινόπωρο που μαλακώνει πλένοντας
με φως τα πεζοδρόμια, τόσο βλέπω
στη χρυσωμένη δωρεά του ήλιου μια εγκατάλειψη
για όσα περιμένω και δεν πήρα, για όσα
μου ζήτησαν κι αρνήθηκα μη έχοντας, για όσα
μοιράστηκα απερίσκεπτα και μένω
ξένος και κουρελιάρης τώρα
Μα όταν
μες στη θρυμματισμένη θύμηση αναδεύω
ερείπια, βρίσκω απόκριση βαθιά, γιατί τα μάρμαρα
κι οι πέτρες κι η ιστορία μένουν για να θυμίζουν
το πέρασμά σου ανάμεσα στην ομορφιά – απόκριση
για όσα περιμένω και δεν πήρα

(Ο Δύσκολος Θάνατος, Νεφέλη 1985)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:

Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου: Αποχαιρετισμός | Η ποίηση δε μας αλλάζει | Ο χωρισμός

The following two tabs change content below.
Ο Νίκος Λαγκαδινός είναι δημοσιογράφος [ΕΣΗΕΑ]. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρολογία στο 8ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Έχει εργαστεί ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στην ΕΡΤ [τηλεόραση και ραδιόφωνο], στις εφημερίδες Ελεύθερη Γνώμη, Νίκη, Ενημέρωση, Βραδυνή, Ακρόπολις, Αθηναϊκή. Διηύθυνε την εφημερίδα ΕΞΟΡΜΗΣΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή