Αφροαμερικανές μέλη του «Black Women Photographers» διεκδικούν μια θέση στη βιομηχανία της μόδας

Η κοινότητα «Black Women Photographers», δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της διαθέτει 1.200 μέλη σε περισσότερες από 50 χώρες. Έγχρωμες γυναίκες που διεκδικούν μια θέση στον ανταγωνιστικό χώρο της φωτογραφικής τέχνης

by Times Newsroom

Τον Ιούνιο του 2020, η Polly Irungu εγκαινίασε την κοινότητα «Black Women Photographers» με περίπου 100 μέλη και την ελπίδα ότι σε περισσότερες μαύρες θα δίνονταν παραγγελίες και ότι θα αναγνωριζόταν περισσότερο η δουλειά τους. Σε συνέντευξή της, τον περασμένο Αύγουστο, στο Photo Vogue είχε τονίσει: «Πιστεύω ότι η δουλειά που έχω κάνει… βάζει εμάς, τις μαύρες γυναίκες, στην πρώτη γραμμή, μιας και είχαμε για τόσο πολύ καιρό αποκλειστεί από τη βιομηχανία».

Δύο χρόνια μετά, η οργάνωση έχει μεγαλώσει, με 1.200 μέλη από περισσότερες από 50 χώρες. Διαθέτει τηλεφωνικό κατάλογο για τους επιμελητές, εκδότες και φίρμες που θα ενδιαφέρονταν να προσλάβουν. Επιπλέον προσφέρει δυνατότητες προγραμματισμού, εκπαιδευτικές ευκαιρίες, βραβεία και portfolio reviews. To 2021, σε συνεργασία με τη Nikon, καθιέρωσε ετήσια επιχορήγηση ύψους 50.000 δολαρίων για απευθείας στήριξη μελών της κοινότητας.

Η Irungu, η οποία πλέον είναι photo editor στο Γραφείο της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ελπίζει να επεκτείνει τους αρχικούς στόχους της κοινότητας: «Να συνεχίσουν να καταλαμβάνουν χώρο σε αυτή τη βιομηχανία, γνωστοποιώντας στον κόσμο “Ναι, είμαστε εδώ” και φωτογραφίζουμε πορτρέτα, σπορ, μουσική, καλές τέχνες, ακίνητα, εξωτερικούς χώρους, τοπία, ταινίες, όλα αυτά εμπίπτουν σε αυτή την κοινότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com