Αγαπητέ κ. Δήμαρχε τού Δήμου Ζωγράφου…

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Share this
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε τού Δήμου Ζωγράφου,

Η συμπολίτισσάς σας, κ. Μαρία Διαμαντοπούλου μού έστειλε την παρακάτω επιστολή για να την περάσω στο διαδίκτυο, και αφορά κάποια Υπηρεσίας σας.

Η επιστολή:
«Το γράμμα αυτό κατετέθη στον Δήμο Ζωγράφου, 10/03/2020 με αρ. Πρωτοκόλλου 4342/2020.
Έκτοτε ουδεμία απάντηση μού εδόθη. Πλήρης αδιαφορία.
Το μήνυμα:
Κε Δήμαρχε,
Ονομάζομαι Διαμαντοπούλου Μαρία και κατοικώ Κρατερού 12 και Ταξίλου γωνία. Την Τετάρτη 26/2/2020, συνεργείο τού Δήμου σας κλάδεψε τα δένδρα επί της οδού Ταξίλου εκτός από μια άγρια πασχαλιά, της οποίας έκοψε τον κορμό. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Οκτώβριο τού 2017, με την αιτιολογία ότι ο κορμός ήταν σαθρός και κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές. Το δένδρο όμως ξαναζωντάνεψε, αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη, κόπηκε ξανά! Προσπάθεια για να κοπεί είχε γίνει και τον Απρίλιο τού 2008, ολάνθιστη, με την αιτιολογία τότε τού υπεύθυνου τού συνεργείου, ότι δεν είναι εύκολο να κλαδευτεί.
Αναρωτιέμαι, ποιος ενοχλείται από το δένδρο;
Διατηρώντας κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος για την προστασία και τη διατήρηση τού πράσινου, που όλοι έχουμε ανάγκη, ήθελα να σας παρακαλέσω, να μου στείλετε εγγράφως τούς λόγους τής κοπής αυτού τού δέντρου!
Με τιμή, Διαμαντοπούλου Μαρία»

Συνημμένα (στην επιστολή τής κας Δ.Μ.) Φωτογραφία πριν την κοπή τού 2017, και μετά την κοπή τού 2020.
– – – – – – —
Ερώτηση τού φιλοξενούντος την επιστολή:
Κύριε Δήμαρχε,
Μήπως υπάρχει κάποιο κράτος εν κράτει στις υπηρεσίες σας; (Αντ. Σιμιτζής)

Αυτή η επιστολή ξαναδημοσιεύεται για να απαντήσει ο Δήμος Ζωγράφου σε έναν συμπολίτη τους που ερωτά!

Share this
The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Τελευταία άρθρα απόΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή