Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής

Τα αιτήματά τους

by Times Newsroom

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα.

Στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται η μείωση της τιμής του ρεύματος, η απόσυρση του φόρου πετρελαίου, η επιδότηση αγοράς ζωοτροφών και η άμεση καταβολή αποζημιώσεων των παραγωγών που καταστράφηκαν από τον παγετό την άνοιξη και, όπως λένε, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ.

«Πρώτο και κύριο αίτημά μας είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, το οποίο με τις αυξήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα έχει ανέβει κατακόρυφα και πλέον δεν μπορεί κανένας σχεδόν αγρότης και κτηνοτρόφος να το διαχειριστεί», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

*Η εξωτερική φωτογραφία είναι αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή