Αίγυπτος: Η οικογένεια του πολιτικού κρατούμενου Αλάα Άμπντελ Φάταχ ζήτησε επίσημα να δοθεί προεδρική χάρη

Η Μόνα Σέιφ, η αδελφή του Αιγυπτιοβρετανού πολιτικού κρατούμενου Αλάα 'Αμπντελ Φάταχ, η ζωή του οποίου κινδυνεύει έπειτα από επτά μήνες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε ότι ζήτησε επίσημα σήμερα να δοθεί προεδρική χάρη για την απελευθέρωσή του.

by Times Newsroom

Η Μόνα Σέιφ, η αδελφή του Αιγυπτιοβρετανού πολιτικού κρατούμενου Αλάα ‘Αμπντελ Φάταχ, η ζωή του οποίου κινδυνεύει έπειτα από επτά μήνες απεργίας πείνας, ανακοίνωσε ότι ζήτησε επίσημα σήμερα να δοθεί προεδρική χάρη για την απελευθέρωσή του.

«Υπέβαλα ήδη αίτημα τον Ιούνιο και σήμερα υπέβαλα νέο (αίτημα) για να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μου υπέρ κάθε νομικής οδού για τη διευθέτηση της τύχης του αδελφού μου”, έγραψε στο Twitter, ενώ, από τον Απρίλιο, η Αίγυπτος επανενεργοποίησε την επιτροπή της προεδρικής χάριτος, η οποία ήταν ανενεργή εδώ και χρόνια, και ήδη έχει απελευθερώσει 766 πολιτικούς κρατούμενους, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Η ΜΚΟ προσθέτει, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επτά μηνών, άλλοι 1.540 Αιγύπτιοι φυλακίστηκαν για εγκλήματα γνώμης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com