«Αιτία πολέμου η στρατιωτικοποίηση των νησιών»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον σύμβουλο του Ερντογάν

by Times Newsroom 1

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο κορυφαίος σύμβουλος ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου, Μεσούτ Χακί Τζασίν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Türk, ο Τούρκος σύμβουλος υποστήριξε πως η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου αποτελεί «casus belli».

Αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του ελληνικού στρατού δήλωσε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

«Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέως τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα» τόνισε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν.

Μάλιστα επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι η κίνηση της Ελλάδας να εξοπλίζει τα ελληνικά νησιά αποτελεί «αιτία πολέμου».

«Αυτοί δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης και εξοπλίζουν τα νησιά. Τα νησιά είναι υπερ-εξοπλισμένα. Η Τουρκία το κοινοποίησε αυτό στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό είναι αιτία πολέμου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Μεσούτ Χακί Τζασίν στο CNNTürk.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή