Ακαδημία Αθηνών: Εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, Ώρα 18.00, Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών, Ανατολική Αίθουσα (Πανεπιστημίου 28)

by Times Newsroom

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός Παιδείας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Άγγελος Συρίγος, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχάλης Σταθόπουλος και η λέκτορας του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie του Σίδνεϊ, κ. Πατρίσια Κορομβόκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

18.00-18.20 Χαιρετισμοί

18.20-18.35, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ακαδημαϊκός: «Το λεξικογραφικό έργο της Ακαδημίας Αθηνών»

18.35 -18.45, Προκόπης Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός: «Επισημάνσεις για τη συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην εξέλιξη της επιστήμης των Μαθηματικών».

18.45-18.55, Παντελής Βουτουρής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου: «…να συστήσωμεν μίαν ελληνικήν Σχολήν επάνω εις την πατρίδα. Γλώσσα και παιδεία στην Κύπρο».

18.55-19.20, Θεόδωρος Παπαγγελής, Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ακαδημαϊκός: «Έλλην λόγος: Ιδεολογικές και πολιτισμικές συνδηλώσεις».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας Αθηνών μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/el/events/20230209

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή