Άκης Σκέρτσος: «Αποκλείουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ»

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ψήφο των πολιτών»

by Times Newsroom

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Άκης Σκέρτσος, εμφανίστηκε κατηγορηματικός αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Αποκλείουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ με τις σκληρές γραμμές που έχει χαράξει. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ψήφο των πολιτών και “κλείνει” κάθε πόρτα παραγωγική συζήτησης όταν λέει πως δεν βλέπει για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκης ούτε τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, η ΝΔ εδώ και μία τετραετία έχει αντιμετωπίσει με επάρκεια όσα προέκυψαν αλλά και με εντομότητα όσα δεν πήγαν καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα».

Από την πλευρά της η κυρία Τσαπανίδου ερωτηθείσα για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «αν ο Αλέξης Τσίπρας λάβει την εμπιστοσύνη του κόσμου και είμαστε πρώτο κόμμα θα πάρουμε τη διερευνητική εντολή και θα σχηματίσουμε κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι «κυβέρνηση ηττημένων δεν θα γίνει (σ.σ. στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές). Ο κ. Τσίπρας, άλλωστε, έκανε σαφές πως με πολιτικά κόμματα και αρχηγούς κομμάτων που φέρνουν στο τραπέζι συζήτηση για νομίσματα και “Δήμητρες” δεν μιλάμε».

Αντιπαράθεση για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη

Ο Άκης Σκέρτσος είχε και αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές. «Τα εκλογο- μαγειρέματα δεν αφορούν τους πολίτες. Εσείς θα θέλατε μία εγκληματική οργάνωση στη Βουλή; Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αυτό απάντησε με τη στάση του “Δεν ξέρουμε”. Είναι στα λόγια και μόνο δημοκράτες», είπε ο κ. Σκέρτσος απευθυνόμενος στην Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας το λόγο, απάντησε πως «είναι προσβλητικό να υπονοείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ “κλείνει το μάτι” στη Χρυσή Αυγή. Η διάταξη μας για το κόμμα Κασιδιάρη δεν ήταν αντισυνταγματική, όμως εσείς φέρνατε τη μία τροπολογία μετά την άλλη και πίνατε καφέδες γύρω από το Μαξίμου με ανώτατους λειτουργούς του Αρείου Πάγου, κάτι που κατήγγειλε και ο ίδιος ο κ. Τζανερρίκος».

«Το 2021 φέραμε νόμο που λέει πως δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος κάποιος που έχει καταδικαστεί. Δεν έχουμε ανοιχτή πόρτα σε αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή