Άκουσε τη φωνή μου κι έλα: Η Μαρία Φαραντούρη σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά, με μία μεγάλη συναυλία, τον σπουδαίο Έλληνα λογοτέχνη Ιάκωβο Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή του

by Times Newsroom

Το σπάνιο μουσικό αφιέρωμα διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας.

Η εμβληματική Μαρία Φαραντούρη θα ενώσει τη φωνή της με καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές, την Ηρώ Σαΐα, τον Βασίλη Γισδάκη και τον Θανάση Βούτσα, αλλά και με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ραφαήλ Πυλαρινού. Θα ερμηνεύσουν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τα οποία μελοποιήθηκαν από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Στη συναυλία περιλαμβάνονται έργα ενορχηστρωμένα για Συμφωνική Ορχήστρα και Λαϊκή Ορχήστρα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται το θρυλικό έργο «Μαουτχάουζεν», το οποίο θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη, ενώ θα ακουστούν ακόμα μέρη από το «Μεγάλο μας Τσίρκο», τη «Γειτονιά των Αγγέλων», το «Παραμύθι χωρίς όνομα», τον «Εχθρό Λαό», καθώς και πολύ γνωστά τραγούδια, όπως «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» και «Δόξα τω Θεώ».

Το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται με τη σημαντική συμβολή και επιμέλεια της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη, συγγραφέως Κατερίνας Καμπανέλλη.

Ερμηνεύουν:

  • Μαρία Φαραντούρη
  • Ηρώ Σαΐα
  • Βασίλης Γισδάκης
  • Θανάσης Βούτσας

Ενορχηστρώσεις:

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, Τεό Λαζάρου, Νεοκλής Νεοφυτίδης

Μουσική διεύθυνση: Ραφαήλ Πυλαρινός

Επιμέλεια: Κατερίνα Καμπανέλλη

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή