Ακύρωσε την επίσκεψη στη Γαλλία ο βασιλιάς Κάρολος λόγω των επεισοδίων

Το ταξίδι θα επαναπρογραμματιστεί εν ευθέτω χρόνο

by Times Newsroom

Ματαιώθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία λόγω της νέας απεργιακής κινητοποίησης, που έχει προγραμματιστεί στις 28 Μαρτίου, εναντίον της μεταρρύθμισης συνταξιοδοτικού.

Η απόφαση ήταν κοινή μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Κάρολο. Σε μετέπειτα χρόνο θα τον υποδεχτεί σε συνθήκες που αρμόζουν στη σχέση φιλίας των δύο. Το ταξίδι θα επαναπρογραμματιστεί εν ευθέτω χρόνο.

Υπενθυμίζεται οι συνδικαλιστές τόνιζαν ότι έχουν «βάλει στο στόχαστρό» τους την επίσκεψη του Καρόλου. «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας (ενάντια στο σχέδιο μεταρρύθμισης) και η επίσκεψη αυτή θα είναι στο στόχαστρό μας», είχε δηλώσει ο Ματιέ Ομπρί (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) και ο Ιβάν Φορ του συνδικάτου Force Ouvriere μιλώντας στην εφημερίδα Sud-Ouest αυτή την εβδομάδα.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ στο Μπορντό όπως σχεδίαζε», είχε προειδοποιήσει επίσης ο Πασκάλ Μεσγκενό, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFTC στην αρχή μεταφορών Transports Bordeaux Métropole (TBM).

Η Γαλλία βρίσκεται εδώ και ημέρες σε απεργιακό κλοιό με εκατομμύρια πολίτες να παραμένουν στους δρόμους, διαδηλώνοντας κόντρα στα κυβερνητικά μέτρα, μετά την υιοθέτηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και τη συνέντευξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που όξυνε τις αντιδράσεις των πολιτικών αντιπάλων του. Οι διαδηλώσεις της Πέμπτης ήταν οι μαζικότερες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα και από τις πιο ταραχώδεις με πολλούς να χαρακτηρίζουν «νύχτα οργής» το χτεσινό βράδυ.

Μολονότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στους Γάλλουςο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίζεται ανένδοτος, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί «πριν από τα τέλη του έτους». Επικαλέστηκε το «γενικό συμφέρον», την οικονομική δυσπραγία των συνταξιοδοτικών ταμείων και τη γήρανση του πληθυσμού, τη στιγμή που η αντιπολίτευση θεωρεί «άδικη» τη μεταρρύθμιση.

Υπενθυμίζεται πως ο Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να παρακάμψει το γαλλικό κοινοβούλιο και να επιβάλει τις αλλαγές με προεδρικό διάταγμα, καθώς το νομοσχέδιο δεν συγκέντρωνε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com